Trump: Putyin Clinton győzelmének örült volna

külföld
2017 július 12., 19:30
comments 36

Interjút adott az egyik amerikai tévének Donald Trump, aki körül talán a korábbinál is ritkább lett a levegő az utóbbi napokban, miután a fia nyilvánosságra hozta a 2016-os levelet, amiben aktívan érdeklődik az orosz állam által felkínált, Hillary Clintonnal szembeni negatív információk iránt.

Az interjúban azt állítja: "Ha Hillary nyert volna, akkor kivéreztette volna a hadseregünket. Drágábbá vált volna az energia. Ez az, amit Putyin nem szeret bennem. És ezért mondom azt, hogy miért akarna engem?"

Ez a megjegyezés azért érdekes, mert januárban az összes illetékes amerikai titkosszolgálat közös jelentésben állapította meg: Putyin személyesen rendelte el a Trump győzelmét segítő dezinformációs kampányt. Ezek a titkosszolgálatok azóta Trumpnak dolgoznak, az ő döntéshozatalát kellene segíteniük. A Trump által az FBI élére kinevezett jelölt, Christopher Wray éppen ma állapította meg szenátusi meghallgatásán, hogy nincs oka kételkedni a titkosszolgálatok akkori megállapításában.

link Forrás

Közben a Wall Street Journal újabb, nem sok, de annál érdekesebb konkrétumot tartalmazó cikket hozott le a Trump körül titkosszolgálati nyomozásról. Eszerint már 2015-ben, hónapokkal Trump elnökjelöltségének bejelentése előtt lehallgattak az amerikai titkosszolgálatok orosz kémeket, akik Trump tanácsadóival, üzletfeleivel folytatott találkozókról beszéltek. A cikk sokkal több részletet nem árul a találkozók mibenlétéről, ám sejteti: a Don Jr.-emailek miatt a nyomozók újra előveszik ezeket a lehallgatott beszélgetéseket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.