A szervezők szerint a vizes vb-re elkészült ingyenes wifihálózat biztonságos, nem kell hozzá semmilyen adatot megadni

2017 július 13., csütörtök 17:16
157

Az Index kedden írta meg, hogy a vizes vébé ingyenes wifiszolgáltatója az az azeri cég, a Wandafi, ami azzal is foglalkozik, hogy adatot gyűjt a wifi üzemeltetőinek azokról, akik fellépnek a hálózatra. A felhasználó Facebook- vagy Instagram profillal léphet be a nyilvános hálózatba, az azeri cég szoftvere pedig beszívja, és kielemzi a profilon található adatokat.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta, ő sem lát tisztán a kérdésben, a kormány célja a szurkolók adatainak megvédése, de egyelőre várja a kérdéseire a válaszokat. „Az ingyenes wifi tartogat kockázatokat annak, aki azt használja. Erre az a megoldás, hogy nem használja” – tanácsolta.

A Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nkft. erre az alábbi közleményt adta ki: „A csatlakozáshoz nincs szükség semmilyen adat megadására (azaz a használat nem regisztrációhoz kötött). A WiFi működése során a szolgáltató egyáltalán nem alkalmaz olyan megoldást, amely a felhasználók bármilyen személyes adatát marketing célokra rögzítené. Ennek megfelelően a WiFi hálózatra való csatlakozás a felhasználók számára adatvédelmi szempontból biztonságos. A sajtóban megjelent Wandafi és Maksat.pro software-ek nem kerülnek alkalmazásra, az ezzel kapcsolatos híresztelések valótlanok, így az ezt közlők álhírt terjesztenek.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt