Lázár azt tanácsolja: ne használják a vizesvébére látogatók az adatgyűjtő wifit

Kedden írta meg az Index, hogy a budapesti vizes vébé ingyenes wifiszolgáltatója az az azeri cég, a Wandafi, ami azzal is foglalkozik, hogy

adatot gyűjt a wifi üzemeltetői részére azokról, akik fellépnek a hálózatra. A felhasználó Facebook- vagy Instagram profillal léphet be a nyilvános hálózatba, az azeri cég szoftvere pedig beszívja és kielemzi a profilon található adatokat.

A HírTV riportere a szokásos csütörtöki Kormányinfón kérdezett rá Lázár Jánosnál: valóban veszélyes-e az ingyen wifi a magyarországi versenyhelyszíneken. A Miniszterelnökséget vezető miniszter nem kertelt, kijelentette, ő sem lát tisztán a kérdésben. Lázár szerint a kormány célja a szurkolók adatainak megvédése, de egyelőre várja a kérdéseire a válaszokat. 

"Az ingyenes wifi tartogat kockázatokat annak, aki azt használja. Erre az a megoldás, hogy nem használja,"

javasolta a miniszter. 

Talán kibírnak egy délutánt wifi nélkül, akik esetleg elmennek egy úszóversenyt, vagy vízilabdameccset megnézni.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.