Az Uber lemondott az orosz piacról a Yandex javára

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Évekig fej fej mellett versengett az orosz utasokért az amerikai Uber és a helyi keresőcég, a Yandex hasonló szolgáltatása, a Yandex Taxi, de az Uber most megadta magát: Oroszországban a két vállalat egyesül egy új cégben, aminek neve még nincs, de annyi biztos, hogy a többségi tulajdonosa a Yandex lesz 59 százalékos részesedéssel, míg az Ubernek mindössze 37 százalék jut. Az új cég nemcsak Oroszországban, hanem Azerbajdzsánban, Fehéroroszországban, Kazahsztánban, Grúziában és Örményországban is szállít majd utasokat, írja a Financial Times.

Az oroszországi a második jelentős piac, ahol az Uber megadta magát: a cég tavaly a kínai vállalkozását adta el egy ottani emberfuvarozó cégnek, a Didi Chuxingnak. 

Ami a nem jelentős piacokat illeti, az Uber több országból is kénytelen volt kivonulni: tavaly a magyar parlament által hozott, a taxislobbi által kierőszakolt törvény hatására távozott Magyarországról, idén márciusban pedig Dániából száműzték.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.