Az Uber lemondott az orosz piacról a Yandex javára

2017 július 13., csütörtök 12:04
9

Évekig fej fej mellett versengett az orosz utasokért az amerikai Uber és a helyi keresőcég, a Yandex hasonló szolgáltatása, a Yandex Taxi, de az Uber most megadta magát: Oroszországban a két vállalat egyesül egy új cégben, aminek neve még nincs, de annyi biztos, hogy a többségi tulajdonosa a Yandex lesz 59 százalékos részesedéssel, míg az Ubernek mindössze 37 százalék jut. Az új cég nemcsak Oroszországban, hanem Azerbajdzsánban, Fehéroroszországban, Kazahsztánban, Grúziában és Örményországban is szállít majd utasokat, írja a Financial Times.

Az oroszországi a második jelentős piac, ahol az Uber megadta magát: a cég tavaly a kínai vállalkozását adta el egy ottani emberfuvarozó cégnek, a Didi Chuxingnak.

Ami a nem jelentős piacokat illeti, az Uber több országból is kénytelen volt kivonulni: tavaly a magyar parlament által hozott, a taxislobbi által kierőszakolt törvény hatására távozott Magyarországról, idén márciusban pedig Dániából száműzték.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt