A rendőrség szerint semmi gond nincs azzal, hogy Habony volt barátnőjének apja a Városligetben bevetett kopaszokkal próbált visszafoglalni egy éttermet a belvárosban

2017 július 14., péntek 9:25
189

Eduárd Uszikov ukrán üzletember, Habony Árpád korábbi barátnőjének apja áprilisban megpróbálta kiűzni a bérlőt egyik Sas utcai ingatlanjából, és ehhez „stratégiai tanácsadóként” felbérelték Tóth Csabát, akit a Nemzeti Választási Irodánál is bevetett fideszes Kubatov-kopaszok vezetőjének tartanak, és az embereit alkalmazták a Városligetben is.

Tóth 30-40 kigyúrt fazonnal érkezett az ingatlanhoz.

A rendőrség szerint ezzel az eljárással semmi gond nincsen, jól meg is szüntették a nyomozást az ügyben.

Uszikov Sas utcai ingatlanját a Citadella vendéglátóhelyeit és a Zóna Taxit irányíró Veres István érdekkörébe tartozó LL Investment Kft. bérelte Uszikov Giant Hungary nevűcégétől. Veres és Uszikov érdekeltségei jogvitába keveredtek a bérléssel kapcsolatban, több pert is indítottak egymás ellen. Ezek közül az egyikben márciusban Uszkiovéknak adott igazat a bíróság, azért jelentek meg a kopaszok az étteremben, hogy visszaköveteljék a helyet.

LL Investment Kft. feljelentést tett az V. kerületi kapitányságon, a beadványuk szerint a kopaszok bementek a vendégtérbe, majd elkezdték kicserélni a konyhaajtók zárait. A feljelentés szerint az alkalmazottak ekkor rendőrt hívtak, a járőrök azonban azt mondták, nem intézkedhetnek, mert nem folyik vér, és ilyen ügyekben a kerületi jegyzőnek kell eljárnia.

A rendőrség végül hivatalból indított eljárást önbíráskodás és más bűncselekmények gyanúja miatt, ezt az eljárást szüntették meg most. (Átlátszó)