A Városligetben bevetett kopaszokkal foglalt vissza egy belvárosi éttermet Habony ukrán exapósa

bűnügy
2017 május 29., 08:02
comments 292

Eduárd Uszikov ukrán üzletember, Habony Árpád korábbi barátnőjének apja áprilisban megpróbálta kiűzni a bérlőt egyik Sas utcai ingatlanjából, és ehhez „stratégiai tanácsadóként” felbérelték Tóth Csabát, akit a Nemzeti Választási Irodánál is bevetett fideszes Kubatov-kopaszok vezetőjének tartanak. Tóth 30-40 kigyúrt fazonnal érkezett az ingatlanhoz.

A biztonsági szolgálat nevében Mikó István nyilatkozott. Ő és Tóth Csaba ott voltak a Városligetben is, ahol a kopaszok már lényegében állami megbízást teljesítettek.

Uszikovról már tavaly is írtunk, a Vizoviczki-birodalomról szóló cikksorozatunk harmadik részében szerepel, mint olyan vállalkozó, aki remek fideszes kapcsolatai miatt Vizoviczki bukása után a belvárosi vendéglátás vezéregyénisége lehet. Uszikovnak korábban csak egy ingatlanos cége volt, a Giant Hungary Kft. a könyvei szerint ötmilliárdos ingatlanvagyon felett rendelkezik, és ezek közül több ingatlant is éttermeknek ad ki a belvárosban.

Ilyen helyiség az is, amit a korábban a Citadella vendéglátóhelyeit és a Zóna Taxit irányíró Veres István érdekkörébe tartozó LL Investment Kft. bérelt a Giant Hungarytól. Veres és Uszikov érdekeltségei jogvitába keveredtek a bérléssel kapcsolatban, több pert is indítottak egymás ellen. Ezek közül az egyikben márciusban Uszkiovéknak adott igazat a bíróság, azért jelentek meg a kopaszok az étteremben, hogy visszaköveteljék a helyet.

LL Investment Kft. feljelentést tett az V. kerületi kapitányságon, a beadványuk szerint a kopaszok bementek a vendégtérbe, majd elkezdték kicserélni a konyhaajtók zárait. A feljelentés szerint az alkalmazottak ekkor rendőrt hívtak, a járőrök azonban azt mondták, nem intézkedhetnek, mert nem folyik vér, és ilyen ügyekben a kerületi jegyzőnek kell eljárnia. (Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.