Az amerikai futó szerint úgy került tiltott szer a szervezetébe, hogy megcsókolta a barátnőjét, aki korábban egy indiai kuruzslótól vett gyógyszert

Gil Roberts az utóbbi évek egyik legeredményesebb amerikai futója, 400 méteres síkfutásban amerikai bajnok, a riói olimpián pedig tagja volt az aranyat nyerő csapatnak. Soha nem voltak doppinggondjai, még ilyen gyanú sem merült fel a hatóságokban, 2017. március 14-én azonban váratlanul megbukott egy doppingteszten, mert probenecid nevű tiltott szert találtak a vizeletében, igaz, nem túl nagy mennyiséget.

Az Amerikai Doppingellenes Ügynökség rögtön eljárást kezdett, most azonban a döntőbíróság felmentette a vádak alól a sportolót, és kimondta, hogy Roberts nem bűnös a szabályok megsértésében.

A bíró lényegében elfogadta a védelem álláspontját, ami szerint azért került a tiltott szer a sportoló szervezetébe, mert

sokat csókolózott a barátnőjével.

A barátnő épp a teszt előtti napokban tért vissza Indiából, ahol elkapott egy fertőzést. A nőt hindi nyelven beszélő nevelőapja elvitte egy indiai orvoshoz, aki a tanúvallomások alapján eléggé kuruzslónak tűnt, de adott valamilyen gyógyszert a futó barátnőjének. Mivel azonban a nő nem tud tablettát lenyelni, olyan gyógyszert kapott, aminek fel tudja nyitni a filmtablettáit, hogy az abban lévő port a szájába önthesse, majd vízzel leöblíthesse.

A gyógyszert a hazatérése után is szedte, és pont azon a napon is, amikor a Doppingellenes Ügynökség megvizsgálta a sportolót. A vizsgálat előtti órákban pedig a pár „gyakran váltott heves csókokat”, így kerülhetett át kis mennyiségű tiltott szer Roberts szervezetébe a védelem szerint.

Mivel a bírói döntés szerint a sportoló nem tudott arról, hogy tiltott anyag került a szervezetébe, nem tiltják el, és korábbi eredményeitől sem fosztják meg. (Letsrun)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.