Az amerikai futó szerint úgy került tiltott szer a szervezetébe, hogy megcsókolta a barátnőjét, aki korábban egy indiai kuruzslótól vett gyógyszert

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Gil Roberts az utóbbi évek egyik legeredményesebb amerikai futója, 400 méteres síkfutásban amerikai bajnok, a riói olimpián pedig tagja volt az aranyat nyerő csapatnak. Soha nem voltak doppinggondjai, még ilyen gyanú sem merült fel a hatóságokban, 2017. március 14-én azonban váratlanul megbukott egy doppingteszten, mert probenecid nevű tiltott szert találtak a vizeletében, igaz, nem túl nagy mennyiséget.

Az Amerikai Doppingellenes Ügynökség rögtön eljárást kezdett, most azonban a döntőbíróság felmentette a vádak alól a sportolót, és kimondta, hogy Roberts nem bűnös a szabályok megsértésében.

A bíró lényegében elfogadta a védelem álláspontját, ami szerint azért került a tiltott szer a sportoló szervezetébe, mert

sokat csókolózott a barátnőjével.

A barátnő épp a teszt előtti napokban tért vissza Indiából, ahol elkapott egy fertőzést. A nőt hindi nyelven beszélő nevelőapja elvitte egy indiai orvoshoz, aki a tanúvallomások alapján eléggé kuruzslónak tűnt, de adott valamilyen gyógyszert a futó barátnőjének. Mivel azonban a nő nem tud tablettát lenyelni, olyan gyógyszert kapott, aminek fel tudja nyitni a filmtablettáit, hogy az abban lévő port a szájába önthesse, majd vízzel leöblíthesse.

A gyógyszert a hazatérése után is szedte, és pont azon a napon is, amikor a Doppingellenes Ügynökség megvizsgálta a sportolót. A vizsgálat előtti órákban pedig a pár „gyakran váltott heves csókokat”, így kerülhetett át kis mennyiségű tiltott szer Roberts szervezetébe a védelem szerint.

Mivel a bírói döntés szerint a sportoló nem tudott arról, hogy tiltott anyag került a szervezetébe, nem tiltják el, és korábbi eredményeitől sem fosztják meg. (Letsrun)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.