Letartóztattak egy londoni tinédzsert, miután robogóról spriccelt savat emberek arcába

Csütörtök éjjel másfél óra alatt 5 támadás is történt London észak-keleti részén, mind az ötben savval spricceltek le járókelőket egy robogóról.

Rendőrök helyszínelnek az egyik támadás után.Fotó: Twitter

Az első támadás nem sokkal fél 11 előtt történt: egy robogós férfi mellé lehúzódott egy másik robogó, amin ketten ültek, az egyikük savat spriccelt a férfi arcába, majd a másik ellopta a robogóját, és elhajtottak. Ezek után 40 perc alatt még két savas támadást jelentettek a környékről, nem sokkal később pedig egy újabb rablást, amiben szintén savval dolgoztak az elkövetők. Ebben, a negyedik támadásban az áldozat a rendőrség szerint „az életét megváltoztatóan súlyos” sérüléseket szenvedett az arcán.

Az ötödök támadásban újra egy robogót loptak el az elkövetők, hasonlóan az első rabláshoz, és ekkor is savas folyadékot spricceltek az áldozatuk arcába.

A támadásokkal összefüggésben a londoni rendőrség egy tinédzsert vett őrizetbe, a társát egyelőre nem találták. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.