Letartóztattak egy londoni tinédzsert, miután robogóról spriccelt savat emberek arcába

külföld
2017 július 14., 05:41
comments 92

Csütörtök éjjel másfél óra alatt 5 támadás is történt London észak-keleti részén, mind az ötben savval spricceltek le járókelőket egy robogóról.

Rendőrök helyszínelnek az egyik támadás után.
photo_camera Rendőrök helyszínelnek az egyik támadás után. Fotó: Twitter

Az első támadás nem sokkal fél 11 előtt történt: egy robogós férfi mellé lehúzódott egy másik robogó, amin ketten ültek, az egyikük savat spriccelt a férfi arcába, majd a másik ellopta a robogóját, és elhajtottak. Ezek után 40 perc alatt még két savas támadást jelentettek a környékről, nem sokkal később pedig egy újabb rablást, amiben szintén savval dolgoztak az elkövetők. Ebben, a negyedik támadásban az áldozat a rendőrség szerint „az életét megváltoztatóan súlyos” sérüléseket szenvedett az arcán.

Az ötödök támadásban újra egy robogót loptak el az elkövetők, hasonlóan az első rabláshoz, és ekkor is savas folyadékot spricceltek az áldozatuk arcába.

A támadásokkal összefüggésben a londoni rendőrség egy tinédzsert vett őrizetbe, a társát egyelőre nem találták. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.