Ha nem vagy VIP-vendég, elég macerás kisbabával szurkolni a Duna Arénában

sport
2017 július 16., 10:45
comments 455

Aligha kisgyerekes anyuka tervezte meg a Duna Arénában a vendégek kiszolgálását. Szandra beszámolójából legalábbis ez derül ki. Persze minden más lett volna, ha VIP-vendég.

„Sziasztok, ez történt velünk szombaton a Duna Arénában, gondoltam tanulságos lehet, hamár ennyit költöttünk erre az egészre. Elmentünk ma férjemmel és 4 hónapos kisbabánkkal a délelőtti műugrásra a Duna Arénába. Már ott voltunk egy ideje, amikor is a kisbabámnak pelenkát kellett cserélni. A női wc-ként kihelyezett mobil wc konténerbe akkor még naívan annak ellenére benéztem, hogy ezt semmilyen piktogramm nem jelölte a pelenkázót. Gondoltam csak lemaradt...hát nem. 

Nem volt pelenkázó szekció benne, bár ahogy a képen is látni, hely bőven lett volna. 

Odamentem két zöldpólós önkénteshez és megkérdeztem hol tudom tisztába tenni a babámat. Amikor erre lesápadt arc és egy úristen felkiálltás volt a válasz, sejtettem, hogy ez annál is nehezebb lesz mint gondoltam. Egyikük elment megkérdezni két security-s embert, hogy hol lehet megoldani ezt a váratlan és nem mindennapi kívánságot, majd átirányítottak a főépületbe, ahol az irodák vannak. Le a tonna lépcsőn babával a kezemben, át a kerten, odaérek az épülethez, szekus megkérdezi, mit szeretnék, mert ide nem mehetek be. Elmondom, hogy miért küldtek ide. Szó nélkül beenged. Fent az irodáknál megkérdezték önkéntes vagyok-e (baba volt a kezemben...), mondom, nem én tisztába szeretném tenni a kisbabám. Mondják, hogy van konténer wc, mondom, hogy abban nincs hely rá. Felajánlották, hogy ott az irodában egy asztalon tegyem tisztába és rögzítik a kívánságom, mert ezek szerint ez igény lesz. 2017-ben erre senki nem gondolt? 

Mire végeztünk, azt a megoldást találták, hogy ha a VIP-bejáratnál odamegyek egy kerekesszékeseket kísérő önkénteshez, akkor ő elkísér a VIP-részben egy olyan wc-hez, ahol ez megoldható. Eltelt pár óra, elmentem a VIP-részhez, a két szekusnak elmondom, mit szeretnék. Mondják, hogy ők életükben nem hallottak kerekesszékeseket kísérő önkéntesekről sem, nemhogy VIP pelenkázásról, de megkérdezik nekem. 

Egy öltönyös ember azt mondta, hogy ide márpedig csak VIP-jeggyel a nyakban lehet bejönni. Itt azért már rákérdeztem, hogy egy 3000 forintos IKEA-pelenkázót miért nem lehetett megvenni, hozzá egy láncot, hogy azért mégse lopják el. Nem értékelték a kérdést. 

Eljöttem onnan. Másik beengedő emberek, amikor látták, hogy egy babával a szemerkélő esőben es szélben keringek, megkérdezték mit keresek. Elmondtam. Visszairányítottak az első helyszínre, a konténer wc-hez vagy azt mondták, hogy próbáljam meg a mozgáskorlátozott wc-t, amit nem tudtak hol van. Nem tudtak megkérdezni senkit, hogy mi a megoldás. 

Megkérdeztem mas babás vendéget, ők hol oldották meg a pelenkacserét, azt mondták, a lelátón a babakocsiban. 

Amúgy minden beengedő, önkéntes és szekus szuper kedves és udvarias volt, még ők kértek elnézést a problémáért. 

A gyereket a kocsiban tettem végül tisztába.”

Megkérdeztük a szervezőket, hogy mi a megoldás, ha valaki nem VIP-vendég, mégis átpelenkázná a gyerekét.

A válasz: 

„A 17. FINA Világbajnokság fő helyszínét biztosító Duna Aréna épületében 6 db pelenkázó van elhelyezve, a környékén pedig további három.

Sajnáljuk a kellemetlenséget, azért, hogy ez a jövőben ne okozzon problémát, több irányítótáblát helyezünk ki.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.