Két magyar arany és egy bronz a vasárnap délelőtti termés a kajak-kenu Európa-bajnokságon

A magyar versenyzők két arany- és egy bronzérmet nyertek vasárnap délelőtt a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokságon, az 500 méteres és férfi K-4 1000 méteres döntők során, amelyeket szakadó esőben bonyolítottak le.

A két győzelem az első és az utolsó fináléban született: előbb a kajakos Takács Tamara egyesben, majd végül a Nádas Bence, Tótka Sándor kajakos duó párosban lett első 500 méteren. Ugyanezen a távon Kopasz Bálint (K-1) a harmadik helyen végzett.

A fél kilométeres páros számokban a kajakos Farkasdi Ramóna, Medveczky Erika duó éppen lemaradva a dobogóról negyedikként, a kenus Korisánszky Dávid, Mike Róbert kettős pedig hetedikként zárt. Fekete Ádám C-1 500 méteren ugyancsak hetedik lett, míg 1000 méteren a Kammerer Zoltán, Noé Bálint, Ceiner Benjámin, Bárdfalvi Márk összeállítású kajakos kvartett a kilencedik helyen ért célba.

A vasárnapi zárónapon még további tíz - 200 és 5000 méteres - finálét rendeznek. Szombaton már öt aranyat szereztek a magyarok. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.