Kormányellenes tüntetésbe torkollott egy brazil politikus lányának esküvője

Komoly kormányellenes tüntetés kerekedett a brazíliai Paraná állam fővárosában, Curitibában egy esküvőből. A 25 éves paranái politikus, Maria Victoria Barros esküvőjét azért zavarták meg baloldali tüntetők, mert a nő apja Temer elnök egészségügy-minisztere, anyja pedig Paraná kormányzóhelyettese, aki nemrég döntötte el, hogy indul a kormányzóválasztáson.

Az esküvői templom körül több száz tüntető gyülekezett, és tojásokkal dobálták a násznépet. A biztonsági őrök esernyőkkel próbálták megvédeni a menyasszonyt és a vőlegényt.

A pár végül egy páncélozott járműben hajtott el a helyszínről, később pedig a tüntetők rohamrendőrökkel is összecsaptak.

Maria Victoria Barros brazil riportereknek azt mondta, természetesen nem esett jól neki a dolog, de ez a demokrácia ára.

Brazíliában azért nagyon dühös a kormányra a baloldal nagyobb része, mert az előző elnök, Dilma Rousseff tavalyi leváltásakor azt mondta, az ellene indított akció egy jobboldali puccs, amit alelnöke, Michel Temer irányít. Rousseff támogatói Temer elnöki kinevezése után is ezt az elméletet látták igazolódni. Olaj volt a tűzre, hogy szerdán korrupciós vádakkal 9 év börtönre ítélték Luiz Inacio Lula da Silvát, aki 2011-ig, 8 éven át volt az ország elnöke. A vádak szerint a politikus vesztegetésképpen elfogadott egy lakást a Petrobras olajipari nagyvállalattól. A tüntetők egy része ezt is a baloldal elleni puccs részének tartja. (BBC)

(Címlapi kép: Maria Victoria Barros Facebook