27 kontaktlencsét távolítottak el egy birminghami nő szeméből

A British Medical Journal számolt be a meghökkentő esetről, melynek főszereplője egy birminghami nő, egy rutinnak induló szürkehályog-műtét és 27 darab kontaklencse. A szemészeknek eleinte csak annyi tűnt fel, hogy egy kékes színű idegen test éktelenkedik a 65 éves nő szemében. 

Érzéstelenítő injekció után előbb 17 összetapadt lencsét távolítottak el a szemből, majd még további 10-et. A nő állítólag meg volt döbbenve a hír hallatán, de az orvosok is meglepetten pislogtak. Az eset furcsasága, hogy a nő egyébként egyáltalán nem panaszkodott irritációra. Azért miután kiszedték a 27 lencsét a szeméből, elismerte, hogy sokkal kényelmesebben érzi magát, a korábbi kisebb irritációkra azt hitte, hogy sima szemszárazság vagy az öregedés velejárója. 35 éve hordott havi lencséket. 

A cikket jegyző orvos szerint tanulság maximum annyi van, hogy érdemes néha elmenni rendes szemészeti vizsgálatra azoknak is, akik rutinból netről rendelik az újabb és újabb doboz lencséket, és persze nem árt olykor egy memóriateszt sem. (NPR)  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.