27 kontaktlencsét távolítottak el egy birminghami nő szeméből

A British Medical Journal számolt be a meghökkentő esetről, melynek főszereplője egy birminghami nő, egy rutinnak induló szürkehályog-műtét és 27 darab kontaklencse. A szemészeknek eleinte csak annyi tűnt fel, hogy egy kékes színű idegen test éktelenkedik a 65 éves nő szemében. 

Érzéstelenítő injekció után előbb 17 összetapadt lencsét távolítottak el a szemből, majd még további 10-et. A nő állítólag meg volt döbbenve a hír hallatán, de az orvosok is meglepetten pislogtak. Az eset furcsasága, hogy a nő egyébként egyáltalán nem panaszkodott irritációra. Azért miután kiszedték a 27 lencsét a szeméből, elismerte, hogy sokkal kényelmesebben érzi magát, a korábbi kisebb irritációkra azt hitte, hogy sima szemszárazság vagy az öregedés velejárója. 35 éve hordott havi lencséket. 

A cikket jegyző orvos szerint tanulság maximum annyi van, hogy érdemes néha elmenni rendes szemészeti vizsgálatra azoknak is, akik rutinból netről rendelik az újabb és újabb doboz lencséket, és persze nem árt olykor egy memóriateszt sem. (NPR)  

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.