Vasárnap vásárolt, megverték

bűnügy
2017 július 17., 07:35
comments 241

Csuklya mögé bújó aljas gazfickók ausztrál turistákra támadtak Görögország fővárosában, Athénban. A gyanútlan látogatók bűne az volt, hogy vásárolni merészeltek a város egyik leghosszabb és legismertebb vásárlóutcáján, az Ermoun. 

Ermou, Athén
photo_camera Ermou, Athén Fotó: Wikimedia Commons

A megtámadott férfi az eset után elmondta, hogy épp családjával sétáltak, amikor megjelent a négy csuklyás és hirtelen püfölni kezdték a fejét. 

"NE SHOPPINGOLJ!" 

 - üvöltötték neki, miközben zajlott a püfölés. Az eset épp azután történt, hogy szakszervezeti dolgozók és alkalmazottak tüntetést tartottak a városban a vasárnapi nyitvatartás ellen. A csuklyások annyira dühösek voltak, hogy az sem zavarta őket, amint a férfi felesége, lánya és anyósa végignézi ahogy véresre verik aput. 

Zaklatottan nyilatkozott a feleség is, aki szerint mindenhol dőlt a vér, és hiába próbálták elhúzni a férfit, ellökték őket a támadók, hogy folytathassák a püfölést. 

"Idejöttünk, hogy pénzt költsünk, erre ütnek? Miféle állatok az ilyenek? Ide se jövünk többet az biztos" 

- tette hozzá az anyuka. 

Görögországban változó a vasárnapi boltzár szabályzása. Az ország nagy részében csak minden hónap első vasárnapján tartanak nyitva, Athénban viszont Augusztus második vasárnapját leszámítva májustól októberig minden vasárnap tartanak az üzletek. (ekathimerini)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.