Vasárnap vásárolt, megverték

Csuklya mögé bújó aljas gazfickók ausztrál turistákra támadtak Görögország fővárosában, Athénban. A gyanútlan látogatók bűne az volt, hogy vásárolni merészeltek a város egyik leghosszabb és legismertebb vásárlóutcáján, az Ermoun. 

Ermou, AthénFotó: Wikimedia Commons

A megtámadott férfi az eset után elmondta, hogy épp családjával sétáltak, amikor megjelent a négy csuklyás és hirtelen püfölni kezdték a fejét. 

"NE SHOPPINGOLJ!" 

 - üvöltötték neki, miközben zajlott a püfölés. Az eset épp azután történt, hogy szakszervezeti dolgozók és alkalmazottak tüntetést tartottak a városban a vasárnapi nyitvatartás ellen. A csuklyások annyira dühösek voltak, hogy az sem zavarta őket, amint a férfi felesége, lánya és anyósa végignézi ahogy véresre verik aput. 

Zaklatottan nyilatkozott a feleség is, aki szerint mindenhol dőlt a vér, és hiába próbálták elhúzni a férfit, ellökték őket a támadók, hogy folytathassák a püfölést. 

"Idejöttünk, hogy pénzt költsünk, erre ütnek? Miféle állatok az ilyenek? Ide se jövünk többet az biztos" 

- tette hozzá az anyuka. 

Görögországban változó a vasárnapi boltzár szabályzása. Az ország nagy részében csak minden hónap első vasárnapján tartanak nyitva, Athénban viszont Augusztus második vasárnapját leszámítva májustól októberig minden vasárnap tartanak az üzletek. (ekathimerini)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.