Vasárnap vásárolt, megverték

Több 444 videó?
Szeretném

Csuklya mögé bújó aljas gazfickók ausztrál turistákra támadtak Görögország fővárosában, Athénban. A gyanútlan látogatók bűne az volt, hogy vásárolni merészeltek a város egyik leghosszabb és legismertebb vásárlóutcáján, az Ermoun. 

Ermou, AthénFotó: Wikimedia Commons

A megtámadott férfi az eset után elmondta, hogy épp családjával sétáltak, amikor megjelent a négy csuklyás és hirtelen püfölni kezdték a fejét. 

"NE SHOPPINGOLJ!" 

 - üvöltötték neki, miközben zajlott a püfölés. Az eset épp azután történt, hogy szakszervezeti dolgozók és alkalmazottak tüntetést tartottak a városban a vasárnapi nyitvatartás ellen. A csuklyások annyira dühösek voltak, hogy az sem zavarta őket, amint a férfi felesége, lánya és anyósa végignézi ahogy véresre verik aput. 

Zaklatottan nyilatkozott a feleség is, aki szerint mindenhol dőlt a vér, és hiába próbálták elhúzni a férfit, ellökték őket a támadók, hogy folytathassák a püfölést. 

"Idejöttünk, hogy pénzt költsünk, erre ütnek? Miféle állatok az ilyenek? Ide se jövünk többet az biztos" 

- tette hozzá az anyuka. 

Görögországban változó a vasárnapi boltzár szabályzása. Az ország nagy részében csak minden hónap első vasárnapján tartanak nyitva, Athénban viszont Augusztus második vasárnapját leszámítva májustól októberig minden vasárnap tartanak az üzletek. (ekathimerini)