Kibertámadás érte a BKK új online értékesítési rendszerét

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes a keddi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a BKK az új online értékesítési rendszere az elmúlt napokban kibertámadásoknak volt kitéve, írja az Index.

Az üzemeltető T-Systems rendszerszintű támadássorozatról számolt be. Megtették a büntetőfeljelentést, a Nemzeti Nyomozó Iroda megkezdte a nyomozást. Szeneczey hangsúlyozta, hogy az új online értékesítési rendszer nem ugyanaz, mint az elektronikus jegyrendszer, mert az majd 2018 év végén lesz bevezetve. 

A főpolgármester-helyettes szerint a rendszer a támadások ellenére biztonságosnak tekinthető, leállításának nincsen oka. Szeneczey a felhasználókat azzal nyugtatta, hogy szerinte a felhasználó adatai ugyanis biztonságban vannak. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.