Kibertámadás érte a BKK új online értékesítési rendszerét

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes a keddi sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a BKK az új online értékesítési rendszere az elmúlt napokban kibertámadásoknak volt kitéve, írja az Index.

Az üzemeltető T-Systems rendszerszintű támadássorozatról számolt be. Megtették a büntetőfeljelentést, a Nemzeti Nyomozó Iroda megkezdte a nyomozást. Szeneczey hangsúlyozta, hogy az új online értékesítési rendszer nem ugyanaz, mint az elektronikus jegyrendszer, mert az majd 2018 év végén lesz bevezetve. 

A főpolgármester-helyettes szerint a rendszer a támadások ellenére biztonságosnak tekinthető, leállításának nincsen oka. Szeneczey a felhasználókat azzal nyugtatta, hogy szerinte a felhasználó adatai ugyanis biztonságban vannak. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.