Megrovást kapott az orvos, aki a kamara pénzügyeiről és az elnök fizetéséről mert érdeklődni

Kunetz Zsombor orvos  meg akarta tudni, hogy milyen jutttatásokat kap a Magyar Orvosi Kamara elnöke és elnöksége, illetve miként használja fel a MOK a tagdíjakat és egyéb bevételeket.

Első körben a kamara a saját tagjától 88 ezer forintot kért az adatokért és etikai vizsgálatot kezdeményezett Kunetz Zsombor ellen. Aztán végül mégis kitettétek a kért gazdálkodási és béradatokat a honlapra, Éger István havi bruttó egymillióért vezeti a kamarát. 

Hogy Kunetz Zsombor ne érezze magát az ügy nyertesének, a MOK az etikai vizsgálattól nem állt el. Első fokon az orvos a sajtóban tett nyilatkozataiért megrovást kapott a kamara etikai bizottságának elsőfokú határozata szerint.

Kunetz a blogján megosztotta az etikai bizottság határozatát. Ironizálva azt írja:

„Igazából sokkal súlyosabb büntetésre számítottam, hiszen ha a veszprémi onkológus egy megrovással megúszhatja azt, hogy csak olyan betegeken végzett el életmentő beavatkozásokat, akik 150 ezer forintot fizettek neki, vagy az ellen a nőgyógyász ellen kamarai etikai vizsgálat sem indult, aki «műtői költségekért» kért pénzt egy sürgős császármetszés után, a Kamara és annak vezetőinek a kritizálása sokkal súlyosabb etikai elbírálás alá kellene, hogy essen”.  

Az etikai bizottsághoz Kunetz kijelentései miatt Éger István, a kamara elnöke és Cser Ágnes, a kormányt lelkesen támogató szakszervezeti vezető fordult. 

Az orvos azt írja, hogy június 13-án vette át az etikai bizottság értesítését arról, hogy június 14-én lesz az eljárás, személyes megjelenési kötelezettséggel. „Tekintettel arra, hogy a tárgyalás előtti napon kaptam meg a levelet a tárgyalás időpontjáról (ez egyébként jogszabályilag sincs rendben), kértem annak elhalasztását. Ennek ellenére a tárgyalást megtartották, meghallgatásom nélkül, és határozatot is hoztak.” (via Népszava)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.