Megrovást kapott az orvos, aki a kamara pénzügyeiről és az elnök fizetéséről mert érdeklődni

Egészségügy
2017 július 18., 7:50
comments 126

Kunetz Zsombor orvos  meg akarta tudni, hogy milyen jutttatásokat kap a Magyar Orvosi Kamara elnöke és elnöksége, illetve miként használja fel a MOK a tagdíjakat és egyéb bevételeket.

Első körben a kamara a saját tagjától 88 ezer forintot kért az adatokért és etikai vizsgálatot kezdeményezett Kunetz Zsombor ellen. Aztán végül mégis kitettétek a kért gazdálkodási és béradatokat a honlapra, Éger István havi bruttó egymillióért vezeti a kamarát. 

Hogy Kunetz Zsombor ne érezze magát az ügy nyertesének, a MOK az etikai vizsgálattól nem állt el. Első fokon az orvos a sajtóban tett nyilatkozataiért megrovást kapott a kamara etikai bizottságának elsőfokú határozata szerint.

Kunetz a blogján megosztotta az etikai bizottság határozatát. Ironizálva azt írja:

„Igazából sokkal súlyosabb büntetésre számítottam, hiszen ha a veszprémi onkológus egy megrovással megúszhatja azt, hogy csak olyan betegeken végzett el életmentő beavatkozásokat, akik 150 ezer forintot fizettek neki, vagy az ellen a nőgyógyász ellen kamarai etikai vizsgálat sem indult, aki «műtői költségekért» kért pénzt egy sürgős császármetszés után, a Kamara és annak vezetőinek a kritizálása sokkal súlyosabb etikai elbírálás alá kellene, hogy essen”.  

Az etikai bizottsághoz Kunetz kijelentései miatt Éger István, a kamara elnöke és Cser Ágnes, a kormányt lelkesen támogató szakszervezeti vezető fordult. 

Az orvos azt írja, hogy június 13-án vette át az etikai bizottság értesítését arról, hogy június 14-én lesz az eljárás, személyes megjelenési kötelezettséggel. „Tekintettel arra, hogy a tárgyalás előtti napon kaptam meg a levelet a tárgyalás időpontjáról (ez egyébként jogszabályilag sincs rendben), kértem annak elhalasztását. Ennek ellenére a tárgyalást megtartották, meghallgatásom nélkül, és határozatot is hoztak.” (via Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt