Mindennapi jelentésírásra kötelezték a kórházakat

Egészségügy
2017 július 19., 02:28
comments 136

Múlt pénteken kapták meg a kórházak az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól a levelet, amiben a főigazgatókat arról tájékoztatták,

mostantól mindennap, hétvégén is, reggel nyolcig jelenteniük kell a rendkívüli, a napi rutintól eltérő eseményeket.

A Népszava úgy tudja, hogy a fenntartónak küldött jelentést akkor is el kell készíteni, ha előző nap történt semmi különleges. A lap szerint az igazgatók beszámolóit a kórházfenntartó területi igazgatóságain gyűjtik és elemzik. Az intézményvezetők egy részének azzal indokolták az új eljárást: 

"az egészségügyi kormányzat első kézből és nem a sajtóból szeretne értesülni, ha valami fennakadás van a betegellátásban."

A klasszikus értelemben vett rendkívüli esemenyéket egy miniszteri rendelet miatt amúgy is jelentiük kell a kórházvezetőknek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.