Mindennapi jelentésírásra kötelezték a kórházakat

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Múlt pénteken kapták meg a kórházak az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól a levelet, amiben a főigazgatókat arról tájékoztatták,

mostantól mindennap, hétvégén is, reggel nyolcig jelenteniük kell a rendkívüli, a napi rutintól eltérő eseményeket.

A Népszava úgy tudja, hogy a fenntartónak küldött jelentést akkor is el kell készíteni, ha előző nap történt semmi különleges. A lap szerint az igazgatók beszámolóit a kórházfenntartó területi igazgatóságain gyűjtik és elemzik. Az intézményvezetők egy részének azzal indokolták az új eljárást: 

"az egészségügyi kormányzat első kézből és nem a sajtóból szeretne értesülni, ha valami fennakadás van a betegellátásban."

A klasszikus értelemben vett rendkívüli esemenyéket egy miniszteri rendelet miatt amúgy is jelentiük kell a kórházvezetőknek. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.