Mintha most próbálna leszámolni az EMMI a tavalyi kockás inges iskolák igazgatóival

politika
2017 július 19., 09:22
comments 180

A szülők és a tantestület tiltakozása ellenére új igazgatót nevezett ki a Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium élére az emberminisztérium - írja a Magyar Nemzet.

Az iskola vezetésére pályázatot írtak ki, ezen elindult a jelenlegi igazgató Zoltán László és a helyettese Cserfalviné Mészáros Zsuzsanna is. A minisztériumban viszont inkább külsős ember választott, a ferencvárosi alpolgármester tanácsadóját, Tóthmátyásné Zuggó Tündét nevezték ki augusztus 1-től, pedig az ő pályázatát, szemben a belsős emberével, 32 igen - 45 nem arányban nem támogatta a tantestület. Az ügy előzményeiről itt írtunk. Az iskolában arról beszélnek, hogy a jelenlegi igazgatót azért cseréli le az EMMI, mert tavaly nem akadályozta meg a kormány oktatáspolitikája ellen rendezett kockásinges demonstrációt.

Nem ez az egyetlen iskola, ahol ilyesmi történi.

Hasonló konfliktus volt a Szinyei Merse Pál Gimnáziumban, ahol először elküldték az igazgatót, és csak a tiltakozások hatására hosszabbították meg a szerződését. A keszthelyi Vajda János Gimnáziumban, és a makói József Attila Gimnáziumban is hasonló körülmények között menesztették az igazgatókat. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.