Belelézereztek egy Budapest fölött haladó repülő pilótájának szemébe

A Bors információi szerint egy 1000-1500 méter magasan haladó személyszállító gép pilótájának szemébe világítottak bele még a múlt héten, amikor a gép 200 utassal éppen Buda felett haladt. Emiatt egy rövid időre a másodpilótának kellett átvennie a gép irányítását. 

A lapnak a Repülőtéri Rendőrigazgatóságon annyit ismertek el, hogy július 11-án a repülőtér irányítótornya jelezte, hogy egy járatra lézerfénnyel világítottak. Azt azonban nem mondták meg, hogy melyik gépről volt szó. 

Az is kiderült a válaszból, hogy ilyen esetek havonta 3-4 alkalommal is előfordulnak. Kifejezetten veszélyes cselekedetről van szó, ha pont a pilóta szemébe világítanak, akkor a fényforrás megszűnése után is zavaró utóképek maradnak meg nyomában. 

Magyarországon három év járhat a légi közlekedés veszélyeztetését. Halálos tömegszerencsétlenség okozása esetén 15 évre is rács mögé kerülhet az elkövető. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.