Belelézereztek egy Budapest fölött haladó repülő pilótájának szemébe

2017 július 20., csütörtök 10:06
136

A Bors információi szerint egy 1000-1500 méter magasan haladó személyszállító gép pilótájának szemébe világítottak bele még a múlt héten, amikor a gép 200 utassal éppen Buda felett haladt. Emiatt egy rövid időre a másodpilótának kellett átvennie a gép irányítását. 

A lapnak a Repülőtéri Rendőrigazgatóságon annyit ismertek el, hogy július 11-án a repülőtér irányítótornya jelezte, hogy egy járatra lézerfénnyel világítottak. Azt azonban nem mondták meg, hogy melyik gépről volt szó. 

Az is kiderült a válaszból, hogy ilyen esetek havonta 3-4 alkalommal is előfordulnak. Kifejezetten veszélyes cselekedetről van szó, ha pont a pilóta szemébe világítanak, akkor a fényforrás megszűnése után is zavaró utóképek maradnak meg nyomában. 

Magyarországon három év járhat a légi közlekedés veszélyeztetését. Halálos tömegszerencsétlenség okozása esetén 15 évre is rács mögé kerülhet az elkövető. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt