Elfogadta a lengyel parlament alsóháza a legfelsőbb bíróságról szóló törvényjavaslatot

külföld
2017 július 20., 13:45

A tervezetre a 460 fős szejm jelen lévő képviselői közül 235-en szavaztak igennel, 192-en ellenezték, 23-an tartózkodtak.

A szejm az összes ellenzéki módosító indítványt elutasította.
Az új törvény előirányozza, hogy a legfelsőbb bíróságot 3 kamarára bontják, megváltoztatja a bírák kinevezésének rendjét, és lehetővé teszi az eddigi bírák nyugállományba helyezését.

A tervezet ezt követően a szenátus elé kerül.

A lengyel kormány óriási lendülettel ment neki a bíróságok elfoglalásának, amivel azt is sikerült elérniük, hogy Brüsszel minden eddiginél keményebben lépett fel. A változtatásokról és a brüsszeli reakciókról szerdán részletesen beszámoltunk. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.