Mészáros Lőrinc visszalépett a Mátrai Erőmű megvásárlásától, de azért nem is kell lemondania róla

gazdaság
2017 július 20., 08:04
comments 21

Az Index értesülése szerint már csak két vevő érdeklődik a Mátrai Erőmű iránt: 

A cseh központú EPH és a magyar állami MVM.

Amikor megírtuk, hogy a német RWE eladja a második legnagyobb magyarországi erőművet, akkor még az érdeklődők között volt a MET és Mészáros Lőrinc családi vállalkozása, a Mészáros & Mészáros Kft. is. Ez a két cég mostanra visszalépett, azonban az Index megnyugtat mindenkit, aki amiatt aggódna, hogy Mészáros Lőrincnek valami nem sikerül.

Ugyanis egy olyan megoldás körvonalazódik, amiben az EPH szövetségre lép Mészárossal valamilyen formában. Hogy az MVM nem gondolja komolyan az erőmű megvásárlását, arról már tavasszal is szóltak piaci pletykák. Az EPH-nak van egy csomó energetikai érdekeltsége, Mészárosnak pedig politikai támogatottsága, és a kettő együtt pont jó lesz a bevásárláshoz. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.