Nagyon jó játékkal verte Hollandiát, már negyeddöntős a női vizilabda válogatott

sport
2017 július 20., 17:19
comments 22

Negyeddöntőbe jutott, egy meccset pihenhet és a döntőig elkerüli a szuperfavorit amerikaiakat. Ezt érte a magyar női vizilabdaválogatott azzal, hogy megverte Hollandiát az esti meccsen, amit 10-8-ra nyertek meg. 

Az első két csoportmeccset a magyarok és a hollandok is nyerték, de nekünk volt jobb a gólkülönbségünk ennek a szemtelen gólnak köszönhetően. Így elég lett vona a döntetlen is a csoportelsőséghez.

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az első negyed nagyon szoros volt, a hollandok szerezték meg a vezetést, Szücs Gabriella egyenlített, aztán megint a hollandok dobtak gólt, de Szücs duplázott. 

Első negyed: 2-2

Aztán a második negyedben először vezettünk (Bujka Barbara), egy büntetővel egyenlítettek a negyed végén a hollandok. 

Második negyed: 3-3

A harmadik negyedben parádézott a válogatott, ebben a nyolc percben dőlt el a meccs. Megint mi szereztük meg a vezetés, Czigány Dóra dobott bomba gólt, aztán a meccsen először kétgólosra növelte az előnyt Illés Anna. Szerencsés góllal szépítettek a hollandok, de Czigány Dóra visszaállította a közte kettőt. Elképesztően ment a magyar csapat ebben a negyedben, Gurisatti Dóra góljával 7-4-re elhúztunk, a negyed végén dobtak egyet a hollandok (7-5).

Harmadik negyed: 7-5

A magyar csapat úgy fordult az utolsó negyedre, hogy az elégséges döntetlen miatt valójában három gól fórja volt, de nem álltak be. Keszthelyi Rita növelte az előnyt, a hollandoknak nem jött be semm. Aztán mégis szépítettek, de Gurisatti Gréta gyorsan megnyugatta a csapatot, 9-6. A hollandok próbálkoztak, feljöttek 9-7-re, de Keszthelyi bevágott egy büntetőt, ezzel lett 10-7. Belefért még egy holland gól, sima győzelmet aratott a több jó egyéni teljesítményt felmutató, remekül védekező, mentálisan erős magyar csapat.

10-8 lett a vége. 

Gólszerzők: Szűcs Gabriella, Kesztehelyi Rita, Czigány Dóra,Gurisatti Gréta 2-2, Illés Anna, Bujka Barbara 1-1  

Bíró Attila szövetségi kapitány a meccs után az mondta az MTI-nek, hogy elsősorban az emberhátrányos szituációkra készültek, s láthatóan jól is működött a védekezés. Visszautalt arra is, amit már a világbajnokság előtt mondott, ez a magyar válogatott senkivel szemben nem kerülhet fizikai hátrányba. 

"Ez egy embert próbáló ütközet volt, ha összevetjük a két csapatot, láthatjuk, hogy a hollandok kilogrammban és magasságban is fölöttünk vannak, de lábtempóban és fizikálisan olyan jól fel vannak készítve a lányok, hogy bárkivel felveszik a versenyt" - jelentette ki. "A harmadik negyed elején szerettem volna picit váltani emberelőnyben, s szerencsére ezt jól meg is oldották a lányok, ráadásul Czigány Dóra és Gurisatti Gréta ma komoly pluszt tudott hozzátenni" - fedte fel a siker egyik titkát a kapitány. Elmondta, hogy a következő három napban regenerálódnak, sőt, hazai pálya révén a családjukkal is találkozhatnak a játékosok. Ezzel együtt már a következő ellenfélre készülnek, amely szerinte Kanada lesz.

Szücs Gabriella kiemelte, a kulcs a védekezés volt, nagyszerűen sikerültek a blokkok Gangl Edina kapuja előtt, és a visszazárásokkal sem volt gond. Hozzátette, ahogyan eddig is, ezúttal is óriási erőt kaptak a közönségtől, amely megint fantasztikus hangulatot teremtett a Margitszigeten. 

"Számunkra ezzel a mérkőzéssel kezdődött el a világbajnokság, várjuk az ellenfelünket, amelyre holnaptól készülünk" - jelentette ki.    

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.