O. J. Simpson 70 évesen szabadul a börtönből

Ahogy az várható volt, a nevadai testület úgy döntött, O.J. Simspon volt amerikaifoci-sztár és filmszínész jó magaviselete miatt ősszel elhagyhatja a börtönt, ahova 2008-ban küldték, amikor 33 év börtönt szabtak ki rá fegyveres rablásért. (2007-ben ugyanis több társával együtt felfegyverkezve betört egy Las Vegas-i szállodába, hogy több ereklyéjét visszaszerezzék két gyűjtőtől.)

Egyelőre feltételesen kerül szabadlábra, tehát rendszeresen jelentkeznie kell a tartótisztjénél, de Nevada államot elhagyhatja. O. J. Simpson azt mondta, sosem volt bűnöző, mindig próbált jól cselekedni.

O. J. Simpson felpróbálja a gyilkossághoz használt kesztyűt 1995. június 21-én.Fotó: Vince Bucci/AFP

O. J. Simpson volt minden idők egyik leghíresebb gyilkossági ügyének egykori vádlottja, akit minden terhelő bizonyít ellenére az esküdtszék végül felmentett. Bár a gyilkosság miatt indított polgári perben 33,5 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték, amivel javarészt még mindig adós, gazdag emberként szabadulhat. Börtönévei alatt is kapta ugyanis az NFL-től járó, havi húszezer dolláros nyugdíját, így szabadulásakor nagyjából 2,5 millió dollár lesz a számláján. Ezt a pénzt ráadásul az amerikai nyugdíjszabályok szerint nem vehetik el tőle a behajtók. (NPR)