O. J. Simpson 70 évesen szabadul a börtönből

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Ahogy az várható volt, a nevadai testület úgy döntött, O.J. Simspon volt amerikaifoci-sztár és filmszínész jó magaviselete miatt ősszel elhagyhatja a börtönt, ahova 2008-ban küldték, amikor 33 év börtönt szabtak ki rá fegyveres rablásért. (2007-ben ugyanis több társával együtt felfegyverkezve betört egy Las Vegas-i szállodába, hogy több ereklyéjét visszaszerezzék két gyűjtőtől.)

Egyelőre feltételesen kerül szabadlábra, tehát rendszeresen jelentkeznie kell a tartótisztjénél, de Nevada államot elhagyhatja. O. J. Simpson azt mondta, sosem volt bűnöző, mindig próbált jól cselekedni.

O. J. Simpson felpróbálja a gyilkossághoz használt kesztyűt 1995. június 21-én.Fotó: Vince Bucci/AFP

O. J. Simpson volt minden idők egyik leghíresebb gyilkossági ügyének egykori vádlottja, akit minden terhelő bizonyít ellenére az esküdtszék végül felmentett. Bár a gyilkosság miatt indított polgári perben 33,5 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték, amivel javarészt még mindig adós, gazdag emberként szabadulhat. Börtönévei alatt is kapta ugyanis az NFL-től járó, havi húszezer dolláros nyugdíját, így szabadulásakor nagyjából 2,5 millió dollár lesz a számláján. Ezt a pénzt ráadásul az amerikai nyugdíjszabályok szerint nem vehetik el tőle a behajtók. (NPR)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.