Hamarosan megtilthatják az amerikaiaknak, hogy Észak-Koreába utazzanak

külföld
2017 július 21., 08:10
comments 98

Két utazási iroda szerint az Egyesült Államok meg akarja tiltani az állampolgárainak, hogy Észak-Koreába utazzanak. A Koryo Tours és a Young Pioneer Tours úgy tudja, hogy a tiltást július 27-én jelentik be, és 30 nappal később lép hatályba. Az amerikai hatóságok egyelőre nem kommentálták a hírt.

Otto Warmbiert a bíróság elé vezetik Észak-Koreában.
photo_camera Otto Warmbiert a bíróság elé vezetik Észak-Koreában. Fotó: Lu Rui/NurPhoto

A Young Pioneer Tours volt az az iroda, amelyik Otto Warmbier utazását is intézte, akit az észak-koreai hatóságok 15 év kényszermunkára ítéltek, mert leszedett a falról egy propagandaplakátot. Az egyetemistát idén júniusban engedték haza, de akkor már kómában volt, és nem sokkal később meg is halt.

A kínai székhelyű cég nem sokkal később jelentette be, hogy nem fogadnak több ügyfelet az Egyesült Államokból. Pénteken a cég egy közleményt is kiadott, miszerint az amerikai kormány hamarosan megtiltja az állampolgárainak, hogy a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságba utazzanak. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.