Justin Biebert kitiltották Kínából

A pekingi kulturális hivatal azzal indokolta a hasonló kitiltásokra a művészet megtisztítása miatt van szükség, és szerintük a kanadai énekes nem viselkedett megfelelően, amikor legutóbb Kínában járt. A kínai hatóságok főleg Justin Bieber színpadon kívüli viselkedésével voltak elégedetlenek.

Justin BieberFotó: FABIO TEIXEIRA/Anadolu Agency

Bieber az év végén kezdi meg az ázsiai turnéját, és a tervek szerint fellép Indonéziában, Japánban, a Fülöp-szigeteken és a viszonylag nagy autonómiát élvező Hongkongban is, de kínai területen nem koncertezhet.

Az erről kiadott közleményében a kínai kulturális hivatal nem részletezte, hogy az énekes pontosan mivel húzta ki náluk a gyufát. A hatóságok szerint „Justin Bieber egy tehetséges, de ugyanakkor egy nagyon vitatott megítélésű külföldi énekes”. Arra hivatkoztak, hogy a korábbi fellépései alkalmával és a közösségi életben is olyan magatartást tanúsított, ami felháborította a közvéleményt.

Bieber utoljára 2013-ben koncertezett Kínában, akkor elég nagy feltűnést keltett azzal, hogy a testőrei vállán vitette végig magát a kínai nagy falon. (Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.