Orbán: Katonai akciókat kell végrehajtani Líbiában

POLITIKA
2017 július 21., 06:15

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy katonai beavatkozásra van szükség Líbiában, hogy megállítsák a migránsokat. Ennek részleteit nem a rádióban kívánta elmondani, mert katonai akciókról nem így szoktak beszélni, mondta.

Orbán már a júniusi EU-csúcson is arról beszélt, hogy Líbai északi és déli határaira európai katonákat kellene küldeni, hogy lezárják az utat a migránsok elől. Javaslatát akkor az EU-s vezetők többsége nem osztotta.

Az EU-s menekültpolitika egyéb részeit viszont elutasította:  "Nincs szükségünk közös európai menekültpolitikára és nincs szükségünk közös európai menekültügynökségre, abból csak káosz, baj és szenvedés lesz."  

Afrikai háborút akar a Kossuth Rádió stúdiójában.
photo_camera Afrikai háborút akar a Kossuth Rádió stúdiójában. Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Az NGO-k rosszak, rosszat akarnak

Drámai hangon ment neki a civil szervezeteknek. Először azokról beszélt, akik a tengerből mentik ki a fuldoklókat, de aztán minden átmenet nélkül a magyarországi civilekről volt már szó, nem volt teljesen világos, hogy mely szervezetekre gondol konkrétan:

"Az NGO-k úgy akarnak föltűnni, mintha jó emberek lennének, de valójában zsoldban állnak, migránsokat szállítanak, rossz ügy oldalán állnak, kevert népességet akarnak Európában, antidemokraták, szemben állnak a nép akaratával, rosszat akarnak a magyar embereknek."

A brüsszeli eljárások Soros György bosszúját jelentik

Az Európai Bizottság által indított kötelezettségszegési eljárásokról (civil törvény, lex CEU, tranzitzóna) ezt mondta: "Az eljárások bosszút jelentenek, az Európai Bizottságnál a Soros György által írt kottából játszanak."

Nem lenne ésszerű focivébét rendezni Magyarországon

Orbán Viktor a következőket mondta a vizes vébé értelméről: "Magyarország akkor lesz erős ország, ha Budapest képes arra, hogy a világ bármely rendezvényét vendégül tudja látni. Nincs olyan rendezvény, amit ma Budapest ne tudna megszervezni. Erre bizonyíték a vizes világbajnokság. 

Egyetlen rendezvény van, amit nem képes Magyarország vendégül látni, az a futball vébé, mert nincsenek meg hozzá a szükséges létesítmények, és nem lenne ésszerű annak érdekében létesítményeket építeni." 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.