Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin három fő értéke az élet, a szerelem és a szabadság

külföld
2017 július 21., 15:58

Hétköznapi embernek tartja magát Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki szeret történelmi regényeket olvasni, és Mozartot hallgatni, de akinek „nem olyan a munkája, mint másoké”.

„Tudjátok, én mindennapi embernek tartom magam” – mondta Putyin pénteken 10-17 éves fiatalokkal tartott beszélgetésén, amit az NTV orosz televízió élőben közvetített. „Azt persze el kell ismernem, hogy a munkám nem olyan, mint másoké, de normális, hétköznapi életet élek” – mondta az elnök, aki egy szocsi tehetős gyereküdülőben találkozott a fiatalokkal.

Vlagyimir Putyin az „Egy felnőtt beszélgetés Vlagyimir Putyinnal” című tévéműsorban a szocsi Szíriusz oktatási központban július 21-én
photo_camera Vlagyimir Putyin az „Egy felnőtt beszélgetés Vlagyimir Putyinnal” című tévéműsorban a szocsi Szíriusz oktatási központban július 21-én Fotó: Alekszej Nikolszkij/AFP

Putyin elmondta, hogy szigorúan betartja a napirendjét, hogy legyen ideje zenét hallgatni, sportolni és kapcsolatokat ápolni a barátaival. „Azelőtt is így éltem, mielőtt elnök lettem. Kevés dolog változott azóta, kivéve néhány, az elnöki tisztséggel kapcsolatos különlegesség” – mondta az elnök, aki a zenei ízléséről ezt állította: „Szeretek olvasni, főként történelmi regényeket, szívesen hallgatok klasszikus zenét, Bach, Beethoven, Mozart műveit. Talán Mozart számomra az első mind között.”

Három fő értéke „maga az élet, a szerelem és a szabadság” – vallotta be az elnök, aki lazán öltözve, kigombolt nyakú ingben, nyakkendő nélkül jelent meg a találkozón, ahol a fiatalok kérdéseket tehettek fel neki.

A napja olyan későn ér véget, hogy csak az jár az eszében, hogy minél előbb ágyba kerüljön, nem pedig az Instagram nézegetése. Míg az elnöki hivatal alkalmazottai gyakran használják az internetet, ő személy szerint szinte soha – mondta.

photo_camera Fotó: Alekszej Nikolszkij/AFP

„Hogy folytatom-e az elnökséget? Még nem döntöttem” – mondta a 17 éve hatalmon lévő Vlagyimir Putyin, akinek jövőre jár le a mandátuma. „Van még idő a kampány előtt, majd meglátjuk” – mondta az elnök, akinek újbóli indulásában szinte senki sem kételkedik Oroszországban. Az elnökválasztást várhatóan 2018 márciusában tartják. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.