Simán megválasztotta a Fina a korrupcióval vádolt kuvaitit alelnöknek Budapesten

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A FINA, a nemzetközi úszószövetség a jelek szerint nem az a szervezet, ahol sokat számítana, ha az egyik vezetőjük korrupciós tárgyalásáról hangfelvétel készül.

Három újság, az angol Times, a német Spiegel és az úszó szakügyekkel foglalkozó Swimvortex közös oknyomozása leplezte le a napokban, hogy Husain Al Musallam az Ázsiai Olimpiai Bizottság vezetőjeként 2012-ben arról tárgyalt egy kínai marketingcég emberével, akik az Asian Beach Games nevű eseményre szerveztek szponzorokat és hirdetőket, hogy minden hirdetési bevételből 10 százalékot kér magának. Hangfelvétel van arról, hogy Al-Musallam kőkeményen alkudozott, a marketingcég először ugyanis csak 6 százaléknyi kenőpénzt akart adni.

Mindez azonban semmit sem számított, a budapesti FINA-világbajnokság közben megtartott szombati tisztújító kongresszuson most ugyanis Husain Al Musallamot szavazták meg első alelnöknek. Ez azért is igen erős pozíció, mert az elnöki székbe újraválasztott Julio C. Maglione már 82 éves, és ha megbetegedne, esetleg meghalna, az első alelnök irányíthatja a szervezetet.

Maglione kihívóját, Paolo Barellit az Európát képviselő alelnöki székkel engesztelték ki, ami abból a szempontból rosszul jött az ezt a pozíciót eddig betöltő Gyárfás Tamásnak, hogy ő csak akkor indulhatott volna az újrázásért, ha Barelli lett volna az elnök. Gyárfás teljesen nem bukott meg azért, tag maradt a Bureau-nak nevezett irányító testületben.

(via Index

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.