Simán megválasztotta a Fina a korrupcióval vádolt kuvaitit alelnöknek Budapesten

sport
2017 július 22., 14:58
comments 69

A FINA, a nemzetközi úszószövetség a jelek szerint nem az a szervezet, ahol sokat számítana, ha az egyik vezetőjük korrupciós tárgyalásáról hangfelvétel készül.

Három újság, az angol Times, a német Spiegel és az úszó szakügyekkel foglalkozó Swimvortex közös oknyomozása leplezte le a napokban, hogy Husain Al Musallam az Ázsiai Olimpiai Bizottság vezetőjeként 2012-ben arról tárgyalt egy kínai marketingcég emberével, akik az Asian Beach Games nevű eseményre szerveztek szponzorokat és hirdetőket, hogy minden hirdetési bevételből 10 százalékot kér magának. Hangfelvétel van arról, hogy Al-Musallam kőkeményen alkudozott, a marketingcég először ugyanis csak 6 százaléknyi kenőpénzt akart adni.

link Forrás

Mindez azonban semmit sem számított, a budapesti FINA-világbajnokság közben megtartott szombati tisztújító kongresszuson most ugyanis Husain Al Musallamot szavazták meg első alelnöknek. Ez azért is igen erős pozíció, mert az elnöki székbe újraválasztott Julio C. Maglione már 82 éves, és ha megbetegedne, esetleg meghalna, az első alelnök irányíthatja a szervezetet.

Maglione kihívóját, Paolo Barellit az Európát képviselő alelnöki székkel engesztelték ki, ami abból a szempontból rosszul jött az ezt a pozíciót eddig betöltő Gyárfás Tamásnak, hogy ő csak akkor indulhatott volna az újrázásért, ha Barelli lett volna az elnök. Gyárfás teljesen nem bukott meg azért, tag maradt a Bureau-nak nevezett irányító testületben.

(via Index

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.