Trump továbbra sem hiszi el, amit az amerikai hírszerzés állít Oroszországról

2017 július 23., vasárnap 19:19
79

A Fehér Ház új kommunikációs igazgatója, Anthony Scaramucci szerint Donald Trump változatlanul nem fogadja el a hírszerzés megállapításait Oroszországról. 

Anthony Scaramucci a CNN hírtelevízió vasárnap délelőtti politikai vitaműsorában fejtette ki véleményét Donald Trump álláspontjáról, jóllehet szavai szerint az elnök így fogalmazott neki Oroszország beavatkozásáról a tavalyi választási folyamatba: "Hé, lehet, hogy ők voltak, de lehet, hogy nem ők voltak". 

Az új kommunikációs igazgató hangsúlyozta: amint meglesz a biztonsági átvilágítása és hozzáférhet a hírszerzési jelentésekhez, ő is részletesen áttekinti az információkat, és majd után ad tanácsokat az elnöknek. "Ha van valaki, aki szuperkemény lesz Oroszországgal, az éppen Trump" - fogalmazott Scaramucci.

Bírálta egyúttal a médiát, mert az - álláspontja szerint - a történet állandó napirenden tartásával Donald Trump választási győzelmét akarja aláásni. Az elnököt egyébként sikeres üzletembernek és hatékony politikusnak minősítette. 

Szerinte "egy kicsit másként kell eljuttatni az üzeneteket, mint eddig". A pénteken kinevezett kommunikációs igazgató azt fejtegette, hogy "nyilvánvalóan kommunikációs probléma van". Jelentős változtatásokat ígért a Fehér Ház médiapolitikájában, javítani szeretné a kormányzat viszonyát a sajtóval, bár leszögezte: ha a sajtó "keménykedik velünk, mi is keménykedni fogunk". 

Hangsúlyozta továbbá, hogy véget vet a kiszivárogtatásoknak. Scaramucci több televíziós csatornának is nyilatkozott vasárnap. A CBS televízió Szemben a nemzettel című műsorában leszögezte, hogy "mindenkit kirúg", aki nem alkalmazkodik a kiszivárogtatásokat megakadályozni hivatott új előírásokhoz.   

A Fox televíziónak adott interjújában szintén kifejtette, hogy drasztikus lépéseket tesz majd a Fehér Házból történő kiszivárogtatások megakadályozására, ezt egyik fő feladatának tekinti. A republikánusokhoz közelálló televízió műsorvezetőjének adott interjújában azt is hangoztatta, hogy "az orosz helyzetet felfújták". (MTI, CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt