Vizes arany: az uszonyos úszó Senánszky Petra világcsúccsal győzött a világjátékokon

sport
2017 július 23., 05:06
comments 38
photo_camera Fotó: Maciej Kulczynski/MTI/MTVA

A Debreceni Búvárklub úszója második aranyérmét szerezte meg a 100 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében a 10. wroclawi világjátékokon. (Világjátékokat minden olimpia utáni évben tartanak, jellemzően olyan sportágak részvételévek, amelyek nem szerepelnek az olimpiai sportágak között.) Pénteken 50 méteren a magyar úszónő már szerzett egy aranyat. 

Senánszky Petra szombaton 45,16 másodperces idővel világcsúcsot úszott, mögötte Varga Krisztina ért be másodikként és ezüstérmet szerzett. 

„Nagyon kemény volt az elmúlt hat hónap, de ez volt a célom. Ezekért az eredményekért érkeztem ide Wroclawba. Biztos vagyok benne, hogy anyu is szurkolt fentről nekem, és büszke rám”

 - nyilatkozta a befutó után a magyar klasszis, akinek nemrég hunyt el az édesanyja.

Senánszkyn kívül az aerobikosok szereztek még érmet szombaton: aerostepben és sportaerobikban is harmadik lett a magyar csapat. (Index)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.