Közel 300 embert mentett ki a Földközi-tengerből a líbiai haditengerészet

külföld
2017 július 24., 15:16
comments 139

A líbiai partiőrség legalább 278 embert mentett ki, akik a Földközi-tengeren keresztül akartak Európába jutni. Az Európába tartók többsége Tripolitól nyugatra fekvő Sabrathából és Zuwarahából indul útra, általában itt szállnak fel az embercsempészek csónakjaira.

Zawiyánál 128 embert mentettek ki 23 kilométerre a partoktól, Sabrathánál pedig 150 embert találtat a líbibab haditengerészet szóvivője szerint. Köztük voltak nők lés gyerekek is. A közlemény szerint a többségük a szubszaharai térségből érkezett, de voltak akik Bangladesből vagy Egyiptomból akartak Európába jutni.

Olaszország és az Európai Unió régóta próbál együttműködni a líbiai hatóságokkal az embercsempészek megfékezésében, de az országban uralkodó káosz inkább a csempészbandáknak kedvez. (Reurters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.