Átverték a barátai, szerelmes lett egy prostituáltba, aztán ellopott 25 milliót az apjától

bűnügy
2017 július 25., 11:19
comments 169

A Siófoki Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy 23 éves férfival és hat társával szemben, mert a fiú – társai felbujtására – ellopott az apjától 25 millió forintot.

Az egyik, Balaton közeli településen élő férfi még tavaly megemlítette a barátainak, hogy apja több millió forintnyi készpénzt tart otthon. A barátai erre elhatározták, hogy valahogy legalább a pénz egy részét kicsalják az ismerősükből. Ehhez egy külföldön, prostituáltként dolgozó ismerősük segítségét kérték.

A nő 2016 végén jött haza Magyarországra, és elhitette a 23 éves fiúval, hogy vonzódik hozzá. A barátok közben azt hazudták a fiúnak, hogy a nő 5 millióval tartozik az egyiküknek.

A fiú erre ellopott az apjától 7 millió forintot, hogy kifizethesse a szerelme tartozását, majd elköltözött egy kaposvári albérletbe, hogy elbújjon a szülei elől. Később azonban a barátai rábeszélésére ellopta a maradék pénzt is, 18 millió forintot.

Az ügyészség a fiatal férfivel és a cselekmény utáni rejtőzködésében segítséget nyújtó három társával szemben felfüggesztett, a cselekményt kitervelő és arra a fiút rábeszélő, előzetes letartóztatásban lévő további három társával szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta. (ugyeszseg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.