Elmarad az észak-koreai sörfesztivál

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Idén elmarad a Taedonggang Sörfesztivál Észak-Koreában - derült ki a rendezvényre utazásokat szervező két utazási iroda közleményeiből. Ez lett volna a második ilyen sörfesztivál, a rendezvény ugyanis tavaly indult, és az irodák szerint nem sikerült rosszul. Az egyik, kínai utazási iroda vezetői azt mondták, az észak-koreai szervezők velük sem közölték, miért marad el a fesztivál, de az irodában azt gyanítják, hogy

az Észak-Koreát sújtó komoly szárazság miatt.

2001 óta nem volt ekkora szárazság az országban, a vidéki lakosság jelentős része állami segélyeken tengődik, mert élelmiszerből sem tudtak eleget termelni. Valószínűleg ebben a helyzetben úgy érezte a phenjani vezetés, hogy visszás lenne a fővárosban világra szóló bulit tartani.

Észak-Korea 2000 környékén vásárolt meg egy épp bezáró brit sörfőzdét, majd azt szétszerelték és elszállították az országba, ahol újra felállították. Ez a főzde termeli a sörfesztiválon fogyasztott sört is. (CNN)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.