India nem kér az önvezető autókból

2017 július 25., kedd 16:33
173

Az ország közlekedési minisztere, Nitin Gadkari beszélt arról, hogy a kormány ellen fog állni az önvezető autókra történő átállásnak, mivel az elsődleges céljuk a munkahelyek védelme. Mint elmondta, a kormány nem fogja hagyni, hogy bármiféle technológia munkahelyeket vegyen el. 

A miniszter kitért arra is, hogy Indiában legalább 22 ezer sofőr hiányzik most, ezért száz képzési központot nyitnak.

Azt már a BBC cikke teszi hozzá, hogy az indiai útviszonyok és nemritkán kaotikus közlekedési állapotok miatt eleve nem egy ideális környezet az önvezető technológia fejlesztéséhez. 

Gadkari a helyi sajtó szerint arról beszélt, hogy egyszerűen nem fogják beengedni az önvezető autókat az országba, hiszen az országban eleve gondot jelent a munkanélküliség. Azt azonban elképzelhetőnek tartotta, hogy évekkel később majd megváltozzon a véleményük. 

Az önvezető autók elterjedése a következő évtizedek egyik legnagyobb technológiai változása lehet, jelenleg a Google, a BMW, a Tesla, az Audi és az Uber is óriási erőkkel dolgozik teljesen önvezető modellek megalkotásán. (Igaz, az Uber egyes vádak szerint a Googletől ellopott tervek alapján.) (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt