Megérkezett a hidegfront, további zivatarok várhatóak

Az utóbbi napok kánikulája után kedden reggelre egy elöregedő ciklon hidegfrontja hozott csapadékos lehűlést a Kárpát-medencébe, ezért még kedden is várhatóak zivatarok. Kedden reggel eső és 16 fok volt Budapesten, és várhatóan napközben sem lesz olyan meleg, mint az elmúlt időszakban: a met.hu előrejelzése szerint 24 fokos csúcshőmérséklet várható a fővárosban, ennél néhány fokkal melegebb lesz Kelet-Magyarországon, de az időjárás országszerte sokkal enyhébb, mint a kánikulai napokban.

Kedden délután a Dunántúlon tovább csökken a felhőzet, felhőátvonulások mellett rövidebb-hosszabb időszakokra már kisüt a nap, és napközben már számottevő csapadék sem várható. A Dunától keletre viszont sok marad a felhő, melyekből egész nap, legtovább a keleti határ mentén lehet eső, zápor, illetve zivatar. Az északnyugati szelet erős, főként a Dunántúlon helyenként viharos lökések is kísérhetik. Délután 21, 27 fok között alakul a hőmérséklet, a tartósan csapadékos alföldi tájakon lehet a leghűvösebb. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet. (met.hu)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.