Döntős időt úszott, de kizárták a magyar váltót

sport
2017 július 26., 09:30
comments 106

A 4*100 méteres magyar mixváltó (Balog Gábor, Gyurta Dániel, Szilágyi Liliána, Jakabos Zsuzsanna) az elődöntőben a nyolcadik legjobb időt úszta, ezzel döntős lett volna, de kizárták a négyest. 

A legelső váltást rontották el, Balog még nem ért a falhoz, amikor Gyurta már beugrott a medencébe. A futamot ennek ellenére leúszták, de a végén a bírák jelezték, hogy kizárták a csapatot. 

A medencéből kiszállva Gyurta Dániel az M4-nek azt nyilatkozta, hogy szerinte minden váltás rendben volt, reméli, hogy az övé is, a nézők sem értették a döntést, de a felvételek alapján egyértélmű volt, hogy Gyurta túl gyorsan ugrott a vízbe.

A hivatalos indokolás szerint 11 századdal hamarabb ugrott a medencébe Gyurta. Kis előny ahhoz képest, hogy a 9. németeknél egy másodperccel jobban úszott a magyar váltó. Két éve, az előző világbajnokságon is Gyurta váltása miatt zárták ki a magyar váltót, az a 4*100-as férfi vegyesváltó volt. 

"Tegnap Gáborral sokat gyakoroltunk az edzésen, ami akkor jól ment, az most nem sikerült" - mondta kicsit később Gyurta. Azt is hozzátette, hogy a döntőbe jutás volt a kitűzött a cél, amely sikerült volna, ha nincs ez a hiba.  

A mixváltó előfutamában az amerikai váltó 1,5 másodperccel megjavította a korábbi, Kazanyban úszott világcsúcsot. Az amerikaiak 3:40:28-at úsztak. A magyar váltó törölt ideje 3:46.96 volt. Nem lett volna egyébként esélyünk a dobogóra sem.  

A 200 pillangó előfutamából ugyanakkor a legjobb idővel jutott tovább Hosszú Katinka, ötödik helyen pedig Szilágyi Lilána. 

A 200 gyorson döntőbe jutó Kozma Dominik a 100 métert nem érezte, nem jutott a középdöntőbe, ahogyan Bohus Richárd sem. 

Joó Sára 50 háton 28.91 másodperces egyéni csúcsot úszott, ezt ugyanakkor továbbjutást nem ért, csak a 33. helyre volt elég. 200 méter vegyesen a szövetségi kapitány fia, Sós Dániel indult, nem jutott tovább. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.