Németh Szilárd az újságírók elleni kormányzati támadásokról: "Azon megsértődni, hogy egyébként az ember elmondja a véleményét, azon nem lehet megsértődni"

2017 július 26., szerda 19:00
360

Hiányzik egy jó kis Németh Szilárd-tévészereplés? A Fidesz mai szellemi állapotát legjobban kifejező gondolkodó ma is szerepelt kamera előtt, ezúttal az ATV-ben. Tegnapelőtt emlékezetes sajtótájékoztatója volt, tegnap az Echo Tévében szerepelt.

A beszélgetés első felében elmondta, hogy hiába mondják az ellenzéki pártok ellenkezőjét, ők valójában az első pillanatban nekiesnének a kerítésnek, hogy lebontsák. Később szóba kerültek az ország rendjét szétcincáló Soros-civilek, akik ellen vannak eszközei a kormánynak, hogy még keményebben lépjenek fel velük szemben.

Majd beszélgetés utolsó perceiben szóba jött az újságírótéma. Németh Szilárd itt elmondta:

"Azon megsértődni, hogy egyébként az ember elmondja a véleményét, azon nem lehet megsértődni",

amivel arra utalt, hogy senki nem bántotta az ellenzéki médiát, ezért hiába vannak megsértődve. (Az "ember" itt a kormányt jelöli, a "vélemény elmondása" pedig az, hogy az Orbán Viktor Tusnádfürdőn elmondta nemrég: a kormány egyik fő ellensége, akivel küzdeni kell, a sorosista-brüsszelita sajtó.)

Majd Németh Szilárd szóba hozta hétfői sajtótájékoztatóját, ahol szerinte

"megjelent két ellenzéki média... nemtudom... [Rónai Egon: újságírónak nevezzük őket...] nevezzük újságírónak őket, én inkább ilyen hivatásos rendbontóknak gondolom őket, de mindegy..."

Németh Szilárd szerint Nyilas Gergely, az Index újságírója és HírTV-s kollégája nem úgy viselkedtek, ahogy újságírók szoktak. Miért?

"De hát én megadtam nekik egy választ, és azt gondolom, hogy ezt nekik le kell írniuk, és az emberek majd eldöntik, ki milyen választ adott"

– érzékeltette Németh, milyen típusú újságírást látna szívesen, vagy tart egyáltalán újságírásnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt