Hosszú Katinka nem érti, hogy ha csak 7. lesz, miért kap ilyen kérdéseket magyar újságíróktól

sport
2017 július 27., 12:17
comments 144

A hatszoros világbajnok, Budapesten 200 méter vegyesen győztes Hosszú Katinka 7. lett a 200 méteres gyorsúszásban szerda délután. 

Ő maga ezt nem élte meg tragédiaként, a világbajnokság naponta jelentkező videórovatában azt mondta, hogy edzőjével, férjével, Shane Tusuppal tudták, hogy sűrű a mezőny, így akár a dobogó, de az is benne volt, hogy döntőbe sem jut. Szeretett volna jobb időt úszni, de örült, hogy egyáltalán a döntőbe jutott, a hangulat pedig nagyszerű volt. 

Kapott viszont két kérdést, amin kiakadt. Nem ott a helyszínen, nem is hazafelé az autóban, hanem már a szállodában. A videón 2:33-tól:

link Forrás

A két kérdés, amin Hosszú kiakadt: 

  • Mivel többször is úszott már világversenyen 200 méter gyorsat, és nem nyert érmet, fog-e még többet úszni ezen a számon?  
  • Miután látta, hogy nincs érmes pozícióban, visszavett-e?

„Ez engem egy kicsit megijeszt, hogy így gondolkodunk, tényleg egy világbajnokságról van szó" - mondta Hosszú. Szerinte „ha egy külföldi újságíró ezt kérdezi, rendben van, de mi magyarok vagyunk, fogjunk össze a hazai rendezésű világbajnokságon.” 

Szerinte már az is pozitív, hogy valaki döntőbe jut és Magyarországot képviseli a Budapesten rendezett világbajnokságon, akár 7. vagy 8. lesz. Azt mondja, minden magyar úszón nyomás van, nemcsak magukért úsznak, nagyon szeretnének teljesíteni a hazai vébén. „Nem egyszerű környezet, mindenki máskét tudja kezelni”, de minden döntős és elődöntős hely nagyszerű, amit a magyarok elérnek. 

Arra a kérdésre, ami az érem nélküli 200 gyorsas eredményeire vonatkozott, azt mondta, hogy a jövőben is el fog indulni 200 gyorson, ha belefér a programba, mert szeret versenyezni, szereti feszegetni a határait. 2013-ban is sokan megkérdőjelezték, hogy miért kezdett el háton úszni, volt-e értelme leúszni négy éve egy 200 hát döntőt, ahol 6. lett, de azt sem értették, hogy minek úszott 100 hátat is 2013-ban, ha visszalépett a középdöntőben. „De Shane-nel már akkor arra készültünk, hogy 2016-ban Rióban háton fogok úszni" - mondta Hosszú, aki 100 háton aranyat, 200 háton ezüstöt nyert az olimpián. 

Bár Hosszú nem ezt vette ki belőle, a visszavett-e a gyorsúszás döntőjében kérdés arra is vonatkozhatott, hogy tartalékolt-e a 200 pillangó előfutamára, ami a döntő után egy órával volt. Hosszú programja szokás szerint nagyon sűrű. Erről egyébként azt mondta, hogy a 200 pillangós elődöntős szereplésében (hatodik legjobb idővel került a döntőbe) benne volt az előtte leúszott finálé. Délelőtt pihen, délután pedig szeretne a tegnapinál jobb időt úszni a döntőben. Amiben ott lesz Szilágyi Liliána is. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.