Tarlósnak esze ágában sincs kirúgni a BKK vezetőjét, mert akkor ő maga tűnne gyengének

Eszem ágában sincs kezdeményezni Dabóczi Kálmán felmentését. Nem fogom bizonyos körök nyomásának hatására meneszteni őt, az a gyengeség jele lenne részemről

 – mondta Tarlós István a ma reggeli sajtótájékoztatóján a 24.hu beszámolója szerint.

Dabóczi Kálmán a BKK vezérigazgatója, akinek első ránézésre lehet némi szerepe abban, hogy a budapesti közlekedési hatóság olyan internetes jegyrendszerrel állt elő a vizes vb alkalmával, ami tele volt biztonsági résekkel. Ez nem meglepő, ha akkor írták alá az erről szóló szerződést a fejlesztő T-Systems-szel, amikor a rendszernek már három napja készen kellett volna lennie.

Tarlós szerint mindenesetre ez most nem a gyors döntések ideje, hiszen akkor ő látszana gyengének, és ez a közérdeknél is fontosabb dolog.

Ehelyett belső vizsgálatot rendelt el a főpolgármester, hogy kiderüljön: könnyen vagy nehezen feltörhető rendszer-e a BKK-T-Systems koproducióban született szisztéma.  Azt kérdésekre sem mondta el, hogy ki végzi a belső vizsgálatot.

A BKK nem finanszírozója ennek a projektnek, ő a szolgáltatás igénybevételére szerződött és arra sem fizetett ki még semmit. Ez eddig egy fillérjébe sem került sem a BKK-nak, sem a Fővárosnak. Aki a BKK ellen hűtlen kezelés miatt feljelentést tett, örüljön, hogy ellene nem indul

– mondta.

Tarlós reagált arra is, hogy az ENSZ kulturális örökségvédelmi szervezete szerint aggályos, hogy a Kopaszi-gátnál építendő Garancsi-torony belerondít majd a városképbe. Erre azt mondta:

"mindig lehet találni egy külföldi szervezetet, aki tiltakozik és őt nem keresték meg ezzel. A liberálisok mekkájában, New Yorkban annyi felhőkarcolót látni, mint sehol máshol."

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.