7 jogvédő szervezet érvelhet Strasbourgban Kövér László kitiltásai ellen

2017 július 28., péntek 8:44
86

A TASZ beszámolója szerint fejlemény van a strasbourgi bíróságon indított perben, amelyben a jogvédő szervezet azt akarja kimondatni, hogy Kövér László házelnök megsértette a sajtószabadság európai normáit, amikor újságírókat tiltott ki a parlamentből. 

Az újságírókat Kövér László azért tiltotta ki, mert olyan helyeken forgattak, amiket korábban a házelnök eltiltott a kamerák elől. A Strasbourgban megtámadott kitiltás az Index, a 24.hu, a HVG és az azóta megszűnt Népszabadság munkatársait érintette.

A TASZ álláspontja szerint eleve nem volt jogszerű a kamerák kitiltásának módja, önkényes volt a kitiltás is, és aránytalanul korlátozta a sajtószabadságot.

Kövér László Fotó: Botos Tamás / 444

A TASZ keresetét áprilisban fogadta be az emberjogi bíróság, és most úgy döntöttek, hogy további hat, nemzetközi jogvédő szervezet vehet részt beavatkozóként a perben. Vagyis mostantól már hét szervezet dolgozik az érveken. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt