7 jogvédő szervezet érvelhet Strasbourgban Kövér László kitiltásai ellen

POLITIKA
2017 július 28., 08:44
comments 80

A TASZ beszámolója szerint fejlemény van a strasbourgi bíróságon indított perben, amelyben a jogvédő szervezet azt akarja kimondatni, hogy Kövér László házelnök megsértette a sajtószabadság európai normáit, amikor újságírókat tiltott ki a parlamentből. 

Az újságírókat Kövér László azért tiltotta ki, mert olyan helyeken forgattak, amiket korábban a házelnök eltiltott a kamerák elől. A Strasbourgban megtámadott kitiltás az Index, a 24.hu, a HVG és az azóta megszűnt Népszabadság munkatársait érintette.

A TASZ álláspontja szerint eleve nem volt jogszerű a kamerák kitiltásának módja, önkényes volt a kitiltás is, és aránytalanul korlátozta a sajtószabadságot.

Kövér László
photo_camera Kövér László Fotó: Botos Tamás / 444

A TASZ keresetét áprilisban fogadta be az emberjogi bíróság, és most úgy döntöttek, hogy további hat, nemzetközi jogvédő szervezet vehet részt beavatkozóként a perben. Vagyis mostantól már hét szervezet dolgozik az érveken. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.