7 jogvédő szervezet érvelhet Strasbourgban Kövér László kitiltásai ellen

A TASZ beszámolója szerint fejlemény van a strasbourgi bíróságon indított perben, amelyben a jogvédő szervezet azt akarja kimondatni, hogy Kövér László házelnök megsértette a sajtószabadság európai normáit, amikor újságírókat tiltott ki a parlamentből. 

Az újságírókat Kövér László azért tiltotta ki, mert olyan helyeken forgattak, amiket korábban a házelnök eltiltott a kamerák elől. A Strasbourgban megtámadott kitiltás az Index, a 24.hu, a HVG és az azóta megszűnt Népszabadság munkatársait érintette.

A TASZ álláspontja szerint eleve nem volt jogszerű a kamerák kitiltásának módja, önkényes volt a kitiltás is, és aránytalanul korlátozta a sajtószabadságot.

Kövér LászlóFotó: Botos Tamás / 444

A TASZ keresetét áprilisban fogadta be az emberjogi bíróság, és most úgy döntöttek, hogy további hat, nemzetközi jogvédő szervezet vehet részt beavatkozóként a perben. Vagyis mostantól már hét szervezet dolgozik az érveken. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.