A gyerekek 80 százaléka segítségre szorul Jemenben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: ABDO HYDER/AFP

A gyerekek 80 százaléka szorult azonnali segítségre Jemenben, közülük kétmillióan súlyosan alultápláltak - közölte az ENSZ. Az ország 12,5 millió fiatalját érinti a legsúlyosabban a háború a szaúdiak által támogatott kormány és az Irán által támogatott húti lázadók között. A háború mellett a világ legsúlyosabb kolerajárványa is kitört az országban.

"A gyerekek nemcsak a háború, hanem annak indirekt következményei miatt is meghalnak" - mondta Bismarck Swangin, az Unicef Yemen munkatársa. 

A nyugati tudósítások az országból ritkák, a BBC viszont a napokban hajóval bejutott Ádenbe, és az itt látható videót készítették. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.