A gyerekek 80 százaléka segítségre szorul Jemenben

külföld
2017 július 28., 06:23
photo_camera Fotó: ABDO HYDER/AFP

A gyerekek 80 százaléka szorult azonnali segítségre Jemenben, közülük kétmillióan súlyosan alultápláltak - közölte az ENSZ. Az ország 12,5 millió fiatalját érinti a legsúlyosabban a háború a szaúdiak által támogatott kormány és az Irán által támogatott húti lázadók között. A háború mellett a világ legsúlyosabb kolerajárványa is kitört az országban.

"A gyerekek nemcsak a háború, hanem annak indirekt következményei miatt is meghalnak" - mondta Bismarck Swangin, az Unicef Yemen munkatársa. 

A nyugati tudósítások az országból ritkák, a BBC viszont a napokban hajóval bejutott Ádenbe, és az itt látható videót készítették. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.