A New York Times kíváncsi a véleményünkre

"Lengyelország és Magyarország kormányai egyre inkább ellentétbe kerülnek az Európai Unió politikájával. Vezetőiket sokan vádolják azzal, hogy meggyengítették a demokratikus fékek és egyensúlyok rendszerét, megpróbálták az ellenzéket elhallgattatni valamint olyan intézmények függetlenségét korlátozni mint az igazságszolgáltatás" - írja a New York Times. Így, magyarul. A mondatokat később lengyelül is megismétlik. A lap három nyelven publikált cikkében arra kéri az ezekben az országokban élő olvasóit, hogy írják meg véleményüket az Európai Unió szerepéről és arról, hogy hogyan befolyásolja az életüket az uniós tagság.

Kíváncsiak arra is, hogy olvasóik hogyan értékelik kormányuk a pénzügyi világválság és a menekültválság idején nyújtott teljesítményét, illetve arra is, hogy bíznak-e abban, hogy az EU képes megvédeni a demokrácia alapelveit országaikban. Mindegyik kérdésre legfeljebb 150 szavas, kifejtő választ várnak.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.