Az edzőit hibáztatja a világbajnokságon nagyon gyengén úszó Balog Gábor

sport
2017 július 29., 09:56
comments 120

Úgy indult neki a budapesti világbajnokságnak Balog Gábor, hogy megdönti Cseh László országos csúcsát 100 háton, és azzal döntőbe jut majd. Ehhez képest saját egyéni csúcsától is jócskán elmaradva 21. lett csak. 

Ma 50 méter háton úszott, ott 27. lett. Aztán kiborult:

"Az egész világbajnokság sajnos egy csalódás számomra, egy hónapja fél másodpercekkel úsztam jobbakat az itteni eredményeimnél, a 100 hát az, ami iszonyatos csalódás volt, ez az 50 hát már egy kirándulás volt számomra, de a négy tized az nagyon sok …

Az a baj, hogy én viszem a bőrömet a vásárra, nekem van veszítenivalóm, és egy ilyen világbajnokság után akkor van szerencsém, ha a szüleim tudnak még támogatni… Az edzőknek semmi bajuk nem lesz, ugyanúgy megkapják a fizetésüket, de én úsztam itt, és én vagyok a hibás azért, hogy nem sikerült jobban, de nem én mondtam, hogy mit kell edzenem. Többet úsztam, mindent megcsináltam becsületesen, még vasárnap is úsztam az edző kérésére, majd ezek az eredmények születnek…Totálisan csalódás ez a hazai világbajnokság számomra, nem is tudom, hogy van-e értelme a folytatásnak... 

Most nagyon mélyen vagyok, nem látom, hogy lenne. Amikor Petrov Ivánnal készültem, negyedennyit úsztam, sokkal jobb voltam mindenen. Most pedig olyan időket produkálok, amit három éve. Rómában egy hónapja szárnyaltam, robbanékonynak éreztem magam, most egyszerűen fáradt vagyok. Universiádéra megyek még augusztusban, remélem ott kijön a sok munka eredménye, egyelőre nem látom..."

Balog egy hónapja még tényleg arról posztolt egy Rómában szerzett ezüst után, hogy az 54:59-es eredményében nagyon sok maradt még, de nagyon biztató a vébé előtt ez az időt úgy, hogy tudja, hogy mit rontotta el es mennyi lehetett volna, de majd a világbajnokságon. Három héttel a vébé előtt, a Budapest Openen is jól ment neki. De nemhogy Cseh 53:40-es csúcsához nem került közelebb, de az ideje is rosszabb lett, mint Rómában (54:88).

A vébé előtti promociós filmben azt mondta, hogy élvezte az edzéseket, és edzője, Gyertya bá (Gyertyánffy Tamás) többször jelezte neki, hogy erőltesse túl magát.

Balog külön pechje, hogy a 4-szer 100-as mixváltóval döntőbe került volna, ha Gyurta Dániel nem váltja el magát, de így még az sem jött össze. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.