Magyarországot bírálta lapinterjújában Christian Kern osztrák kancellár

Magyarországot bírálta az Östereich című osztrák lap vasárnapi számában megjelent interjújában Christian Kern osztrák kancellár. "Mivel bizonyos országok milliárdos hozzájárulásokat szereznek az uniós adókból, legalább annyi ellenszolgáltatást meg lehet követelni, hogy tartsák magukat az uniós szabályokhoz" - mondta.

Kern szerint ezeknek az országoknak el kell fogadniuk, hogy az EU "értékközösség", vagyis nem fogadható el, ha "lépésről lépésre felszámolják a demokráciát és a hatalmi ágak szétválasztását, korlátozzák a sajtószabadságot".

A kancellár még a múlt héten a német Frankfurter Allgemeine Zeitung című újságnak nyilatkozva a többi között azt mondta, az unió szabályainak megsértése esetén csökkenteni kell Magyarország és Lengyelország uniós támogatását. Arra az interjúra reagálva Szijjártó Péter kijelentette, hogy az EU-ban "hadviselés zajlik azokkal szemben, akik nem hajlandók illegális bevándorlókat befogadni". "Illegális bevándorló" alatt Szijjártó azokat a menekülteket érti, akiknek a menedékkérelmét az európai hatóságok pozitívan bírálták el, vagyis egyáltalán nem illegálisan tartózkodnak Európában. (Via MTI)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.