Magyarországot is szankciókkal fenyegeti az orosz miniszterelnök-helyettes

2017 július 30., vasárnap 11:59
183
Dmitrij Rogozin szemrevételez egy II. világháborús IL-2-es szovjet csatarepülőt. Fotó: Sergey Mamontov/Sputnik

Személyre szabott szankciókkal fenyegette meg az orosz miniszterelnök-helyettes mindazokat, akiknek közük volt repülőgépe a román légtérből történt kitiltásához, illetve ahhoz, hogy azt nem engedték leszállni Budapesten. Dmitrij Rogozin Moldovába próbált repülni, de mert Ukrajna egyáltalán nem enged a légterébe orosz gépeket, nagy kerülőre kényszerült.

A Románia és Ukrajna által teljesen körülzárt országot Fehéroroszország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország érintésével Románián át próbálta megközelíteni, de a román hatóságok megtagadták a gépnek a belépést, mert Rogozin ellen személyre szabott szankciók vannak érvényben az EU-ban. Emiatt végül Budapesten is megtagadták tőle a leszállási engedélyt.

Rogozin most a Rosszija 24-nek azt nyilatkozta, hogy igyekeznek kideríteni, személy szerint kik felelősek a döntésért, hogy személyre szabott szankciókat hozhassanak ellenük. Rogozin hivatalosan tiltakozott Romániánál az eset miatt.

Rogozin amúgy Moldovának az oroszok által megszállt részére, a Dnyeszter-menti Köztársaságnak nevezett szakadár államba tartott. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt