Megütöttek egy francia képviselőnőt Párizsban

külföld
2017 július 30., 20:43
comments 80

Emmanuel Macron pártjának képviselője, Laurianne Rossi épp szórólapokat osztogatott Párizs külvárosának egyik piacán, amikor egy férfi rátámadt. A támadó elmondta, hogy mennyire dühös Macron politikája miatt, meg megütötte a nőt a jobb halántékán.

Laurianne Rossi
photo_camera Laurianne Rossi

A férfi arra panaszkodott, hogy a média a túl barátságos Macron pártjával, de mire a képviselőnő válaszolhatott volna, ütött, majd elszaladt. A férfit azóta őrizetbe vették.

Később a Twitteren Rossi azt írta, hogy a politikai ellentéten nem igazolhatják az erőszakot, főleg ha köztársaság megválasztott  képviselői és nők ellen irányul.

Júniusban Nathalie Kosciusko-Morizet-t, a jobbközép Republikánus Párt politikusát támadta meg egy férfi kampányolás közben. A támadás miatt a nő elesett, és olyan szerencsétlenül ért földet, hogy elvesztette az eszméletét.  (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.