A Fejlesztési Minisztérium teljesen okénak tartja, hogy az állami tulajdonú HungaroControl csak 2016-ban 345 milliót adott fideszes civilszervezeteknek

politika
2017 július 31., 18:48
comments 177

Az MSZP-ből kiugrott Demeter Márta képviselő tette fel a Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek a kérdést, miszerint:

„Normálisnak tartja-e, hogy az állami tulajdonú HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. csak 2016-ban 345 millió forinttal támogatott a kormánypárthoz szorosan kötődő szervezeteket?”

A kérdésre a miniszter nevében Fónagy János államtitkár válaszolt, röviden annyit, hogy

persze.

Na jó, nem csak ennyit válaszolt, de ez a válasz lényege. Azt írta, a cég évek óta nyereségesen működik, és nagyon fontos, hogy légiirányítókat toborozzon. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy felhívja a fiatalok figyelmét erre a szakmára, és a magára, mint munkahelyre.

E cél jegyében kötött támogatási szerződést a Szövetség a Nemzetért Alapítvánnyal és a Jövő Uniója Alapítvánnyal is.

Ezek közül az előbbi az Orbán Viktor polgári köre mögött álló alapítvány, utóbbi pedig több állami cégtől is milliós támogatásokat kap.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.