Kétszáz milliárdos keretszerződést kapott három, közpénzzel már jól kitömött cég

2017 július 31., hétfő 8:41
74

A West Hungária Bau, a ZÁÉV és egy Zeron Zrt. nevű cég nyerte azt a 200 milliárd forintos gigantendert, amit különféle, kisebb-nagyobb, uniós forrásból finanszírozott energetikai korszerűsítésekre írtak ki – írja a Napi.hu. A közbeszerzési tájékoztató itt érhető el.

Ez a három cég nemrég már elnyert egy 40 milliárdos keretszerződést, amit az állami vagyonkezelő MNV Zrt. írt ki, hasonló fejlesztésekre. A Paár Attila tulajdonában álló West Hungária Bau-csoporttal több szálon is üzletelt Orbán Viktor veje, Tiborcz István, és a WHB mellett a ZÁÉV is döbbenetes mennyiségű építőipari közbeszerzést nyert az utóbbi években, a Várkert bazártól a vizes vébé létesítményein át az új Puskás stadionig. A két cég a Fidesz-közeli építőipari profitgépezet alapkövei közé tartozik. A Zeron Zrt. korábban az Épkar-csoporthoz tartozott, most egy miskolci reklámgrafikus tulajdonában van.

Ezt a kétszáz milliárdos keretszerződést az NFSI (Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Nonprofit Kft.) nevű, a Nemzeti Fejleszti Minisztérium alá tartozó állami cég írta ki, és a hőszigeteléstől a csapadék elvezetésén át rengetegféle energetikai építési beruházásról szólnak. Korábban 500 milliárdos volt a keret, ezt az állami cég levitte kétszázmilliárdra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt