Budai Gyula nem biztos benne, hogy a százmilliókkal kitömött polgári körök egyáltalán kormányközeliek-e

bűnügy
2017 augusztus 01., 19:49
comments 82

Többször írtunk már arról, hogy a magyar légiforgalmi irányításért felelős állami cég, a HungaroControl tavaly 320 millió forintot adott támogatásként a Polgárok házát üzemeltető, a polgári körökből kinőtt Szövetség a Nemzetért Alapítványnak, melynek kuratóriumi elnöke László Tamás fideszes képviselő.

Azóta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárától megtudhattuk azt is, hogy a cég évek óta nyereségesen működik, és nagyon fontos, hogy légiirányítókat toborozzon. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy felhívja a fiatalok figyelmét erre a szakmára, és a magára, mint munkahelyre.

Az RTL Klub Híradója viszont kedd este arról számolt be, hogy az alapítvány éves beszámolójához csatoltak egy független könyvvizsgálói jelentést is, ami szerint a támogatás kifogásolható, mert csaknem kizárt, hogy a 320 millió forintot az állami cég által megfogalmazott célokkal összhangban használják fel.

Az alapítvány beszámolójából amúgy többek között az derül ki, hogy a támogatást népdalkörre és jógatanácsadásra költötték.

A Híradó megkérdezte minderről a fideszes Budai Gyulát is egy sajtótájékoztatón, aki elmondta:

„Hogy mi a kormányközeli meg mi nem. Ön szerint a polgári körök kormányközeliek, mások szerint nem kormányközeliek. Én azt gondolom, hogy a HungaroControl azt támogat, akit akar.”

A támogatással június végéig kellett elszámolni, ha nem sikerül hitelt érdemlően, akkor vissza kell fizetni az összeget. Az RTL kereste a HungaroControlt, az alapítványt és az ügyészséget is, de egyelőre sehonnan nem kaptak választ.

A teljes riportot itt lehet megnézni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.