Egy alabamai rab fogott egy üveg mogyorókrémet, felírta a cellája számát a kijáratra, a börtönőr pedig gond nélkül kinyitotta neki az ajtót

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Eddig rejtély volt, hogyan tudott megszökni hétfőn egyszerre 12 rab is az alabamai Walker megye börtönéből anélkül, hogy a szokásos módon elreszelték volna a rácsokat, kifúrták volna a falat vagy alagutat ástak volna.

Fotó: SCOTT OLSON/AFP

Jim Underwood seriff most elárulta a titkot, 

azaz hogy a rabok ujjnyi mogyorókrémmel át tudták verni az egyik börtönőrt, akik készségesen kiengedte őket.

Fogták a mogyorókrémet, felírtak egy számot az egyik kifelé vezető ajtóra, majd az egyikük megkérte a börtönőrt, hogy nyissa ki neki azt a cellát, mert vissza kell mennie valamiért. Az őr pedig gyanútlanul kinyitotta a szabadba vezető ajtót. A kiszabadult 12 rab aztán takarókat terített a börtön körülvevő szögesdrótos kerítésre, hogy ki tudjanak mászni.

A seriff elismerte, hogy a történet hülyén hangzik, de hozzátette, hogy ezek az emberek olyan ravaszak, mint a rókák. Underwood szerint a rabok előre kitervelték, hogy egy tapasztalatlan őrt fognak megkérni. Az átvert őr nevét nem árulta el, de állítása szerint a fiatal férfi csak nemrég óta dolgozott a börtönben.

Azóta 11 rabot már elkaptak, de Brady Andrew Kilpatrick még mindig szökésben van. Őt kábítószer-birtoklásért csukták le. Underwood seriff azt mondta, hogy a rabok büntetését súlyosbítani fogják a szökés miatt. Arról nem beszélt, hogy a mogyorókrémes trükköt benéző börtönőrre mi vár. (Washington Post)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.