Egy alabamai rab fogott egy üveg mogyorókrémet, felírta a cellája számát a kijáratra, a börtönőr pedig gond nélkül kinyitotta neki az ajtót

gasztronómia
2017 augusztus 01., 05:58
comments 223

Eddig rejtély volt, hogyan tudott megszökni hétfőn egyszerre 12 rab is az alabamai Walker megye börtönéből anélkül, hogy a szokásos módon elreszelték volna a rácsokat, kifúrták volna a falat vagy alagutat ástak volna.

photo_camera Fotó: SCOTT OLSON/AFP

Jim Underwood seriff most elárulta a titkot, 

azaz hogy a rabok ujjnyi mogyorókrémmel át tudták verni az egyik börtönőrt, akik készségesen kiengedte őket.

Fogták a mogyorókrémet, felírtak egy számot az egyik kifelé vezető ajtóra, majd az egyikük megkérte a börtönőrt, hogy nyissa ki neki azt a cellát, mert vissza kell mennie valamiért. Az őr pedig gyanútlanul kinyitotta a szabadba vezető ajtót. A kiszabadult 12 rab aztán takarókat terített a börtön körülvevő szögesdrótos kerítésre, hogy ki tudjanak mászni.

A seriff elismerte, hogy a történet hülyén hangzik, de hozzátette, hogy ezek az emberek olyan ravaszak, mint a rókák. Underwood szerint a rabok előre kitervelték, hogy egy tapasztalatlan őrt fognak megkérni. Az átvert őr nevét nem árulta el, de állítása szerint a fiatal férfi csak nemrég óta dolgozott a börtönben.

Azóta 11 rabot már elkaptak, de Brady Andrew Kilpatrick még mindig szökésben van. Őt kábítószer-birtoklásért csukták le. Underwood seriff azt mondta, hogy a rabok büntetését súlyosbítani fogják a szökés miatt. Arról nem beszélt, hogy a mogyorókrémes trükköt benéző börtönőrre mi vár. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.