Nem vagyunk az ellenségetek, üzente Tillerson Észak-Koreának

külföld
2017 augusztus 02., 09:33
comments 73
Rex Tillerson a dél-koreai külügyminiszterrel, Jun Bjungszéval 2017. március 27-i szöüli találkozójukon.
photo_camera Rex Tillerson a dél-koreai külügyminiszterrel, Jun Bjungszéval 2017. március 27-i szöüli találkozójukon. Fotó: JUNG YEON-JE

Irányt váltott, vagy legalábbis irányváltásra utaló gesztust tett Észak-Koreával kapcsolatban az amerikai külügyminiszter, Rex Tillerson, aki minden eddiginél világosabban fogalmazta meg, hogy az Egyesült Államok nem tekint ellenségként Észak-Koreára, és nem célja a sztálinista rezsim megdöntése. "Nem vagyunk az ellenségük" - mondta, hozzátéve, hogy az Egyesült Államok nyitott a párbeszédre.

Mindez elég jelentős fejlemény, különös tekintettel arra, hogy Észak-Korea idén nyilvánvalóvá tette, hogy immár nem csak célja az Egyesült Államokat fenyegetni képes fegyverzet megalkotása, hanem minden bizonnyal már a valóságban is lehetnek ilyen eszközei.

Legutóbb pénteken teszteltek olyan rakétát, amit már az amerikai szakértők is interkontinentális ballisztikus rakétaként azonosítottak, mely immár az Egyesült Államok kontinentális területeit is fenyegetik. Az Egyesült Államok válaszul a hétvégén stratégiai bombázókat reptetett Észak-Korea szomszédságában, de Tillerson diplomatikusabb megoldásra törekszik.

Arról, hogy milyen lehetőségei vannak az Egyesült Államoknak, és hogy az eddigi kísérletei milyen eredményt hoztak, májusban írtam bővebben. (Via BBCI

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.